Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: "Gazi evleri açmak istiyoruz. Sizleri bir araya getirip sizi sosyal hayatın içerisinde bir ve beraber olacağınız çalışmaları başlattık" "Özellikle bedelliden ayrılan kaynakla sizlerin yaşamıyla alakalı projeleri hayata geçirmek için 2014 planlamasını yaptık. Siz ne kadar huzurlu ve mutlu olursanız biz de o kadar huzurlu ve mutlu oluruz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Gazi evleri açmak istiyoruz. Sizleri bir araya getirip sizi sosyal hayatın içerisinde bir ve beraber olacağınız çalışmaları başlattık" dedi.

Bakan Fatma Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Kıbrıs gazileriyle bir araya geldi. Şahin, bazı makamların parayla pulla alınamayacağını belirterek, gaziliğin inançla, azimle, hayat verilerek kazanılan bir makam olduğunu ifade etti.

Çanakkale, Kore ve Kıbrıs'taki gazilere bakıldığı zaman çok önemli şanlı ve şerefli bir tarih olduğunun görüldüğünü dile getiren Şahin, "Tarih kendiliğinden yazılmıyor. Tarihi yazan kişilerin o yüce gönülde olması gerekiyor. O yüce makamı yüreğinizde hissetmediğiniz sürece zaten millet olamazsınız. Bizim tarihimizde ne manda vardı ne de sömürge. Ama bağımsızlığımıza karşı biri birşey yapacağı zamanda onlara gerekli dersi her şekilde vermişizdir" diye konuştu.

Şahin, Mustafa Kemal Atatürk'e verdiği mücadele karşılığında parlamentonun gereğini yaparak gazilik ünvanı verdiğini hatırlattı. Gazilerin verdiği mücadelelerle bu toprakların vatan olduğunu ifade eden Şahin, Bakanlığın bu yıl gazileri Kıbrıs'a götürerek, gazilere 39 yıl önce verilen mücadeleyi, onurlu maziyi yeniden hatırlatacaklarını dile getirdi.

"Çok büyük projelerin çalışmaları başladı"

Bakanlığın daire başkanlığının bir yılda çok önemli kanuni altyapıyı, iki önemli temel yasayı hayata geçirdiğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Eksiklerimiz varsa onları da tamamlarız. Ama her zaman için şehitlerimizin varlığını, onların yakınlarını gazilerimizi başımızın tacı olarak gördük. Yaşam kalitenizi yükseltmek bizim kendi görev alanımızda büyük bir emanet olarak gördük. Çok büyük projelerin çalışmaları başladı. Gazi evleri açmak istiyoruz. Sizleri bir araya getirip sizi sosyal hayatın içerisinde bir ve beraber olacağınız çalışmaları başlattık. Özellikle bedelliden ayrılan kaynakla sizlerin yaşamıyla alakalı projeleri hayata geçirmek için 2014 planlamasını yaptık. Siz ne kadar huzurlu ve mutlu olursanız biz de o kadar huzurlu ve mutlu oluruz."

Kıbrıs Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ise Kıbrıs için verilen mücadelede gazilerin çok önemli katkılarının olduğunu belirterek, gazilerin Kıbrıs'tan bu defa çok güzel anılarla ayrılmalarını diledi.

39 yıl sonra Kıbrıs'a gidecekler

Öte yandan, Kıbrıs Gazisi Nurettin Enginer de duygu dolu konuşma yaptı.

Enginer, Kıbrıs çıkarmasını hatırlatarak, büyük bir başarı sonucunda Kıbrıs halkına özgürlüğün ve barışın getirildiğini söyledi. Türkiye'nin ve Kıbrıs'ın adını tarih sayfalarına altın harflerle kazıdıklarını dile getiren Enginer, bu uğurda yakın arkadaşları ve komutanlarını şehit verdiklerini, kendilerinin de gazilikle onurlandırıldığını anlattı.

O günleri asla unutmayacaklarını ifade eden Enginer, 39 yıl sonra Kıbrıs'a gidecekleri için çok mutlu olduklarını, bir daha görev verildiği takdirde seve seve gideceklerini ve şehit olmaya hazır olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Şahin'e teşekkür plaketi takdim edildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Çanakkale Kıbrıs Eylül Politika Güncel Haberler

title