Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tekintaş, mesajında, şehitlik ve gazilik makamlarının, Türk milleti için çok önemli bir değer olduğunu belirtti.

19 Eylül tarihinin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gün olduğunu anımsatan Tekintaş, şöyle devam etti:

"Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Gazilerimiz ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan nadide abideleridir. Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşılarında daima 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi bulmuşlardır."

Şehit ve gaziler sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşandığının şuurunda olduklarını vurgulayan Tekintaş, onlara hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermenin, hayatta kalanları hatırlamanın ve sorunları ile yakından ilgilenmenin toplum olarak en büyük sorumlulukları olduğuna işaret etti.

Tekintaş, Gaziler Günü'nün, bir minnettarlık ifadesi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"En kutsal görev olan vatan savunmasında ülkesi ve milleti için canını ortaya koyan silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz ve gazilik rütbesine ulaşan tüm vatan evlatlarına duyduğumuz şükran duygularının ifade edildiği bir gündür. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, yaşanan menfur terör saldırıları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title