Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü, Kastamonu'da törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü, Kastamonu'da törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı emekli Albay Ali Cesuroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hain odakların tehdidi altında olduğuna dikkati çekti.

Gazilerin, şehitler ile Cumhuriyetin teminatı ve temel taşları olduğunu vurgulayan Cesuroğlu, şunları kaydetti:

"Terör örgütü mensubu hainler, emperyalist güçlerle aynı amaca hizmet etmektedirler. 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletimizin tüm kademelerinde yuvalanan millet ve Cumhuriyet düşmanları, darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Darbe teşebbüsüne başta ordumuzun gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımız ve asil milletimizin kahraman evlatları geçit vermemiştir. Türk milletinin azim ve iradesi karşısında bu hainler her zaman hüsrana uğrayacaklardır. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, bölünmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller müsaade edecektir."

Törene, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

title