Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Malatya'nın Darende ilçesinde,19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Malatya'nın Darende ilçesinde,19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Darende Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Kıbrıs gazisi Mustafa Mert, Gaziler Günü'nün aziz Türk milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günü olduğunu söyledi.

Mert, gazilerin, şehitlerle vatanın korunması için her türlü güçlüğe karşı durduğunu belirterek, "Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu zamanların, şehit ve gazilerimizi anarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Törene, Kaymakam Enver Hakan Zengince, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Köse, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Savcı Emine Örs, gazi Uzman Çavuş Kürşat Özden, resmi kurum amirleri ve sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.

Tören sonrasında ilçe protokolü, Hasangazi Türbesi ve şehitliğini ziyaret ederek dua etti.

Ziyaretlerin ardından ilçe protokolü ile gazileri yemekte ağırlayan Başkan Eser, gazilerle yakından ilgilenerek, şehit ve gazi yakınlarının her zaman yanlarında en büyük destekçileri olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Darende Eylül Politika Güncel Haberler

title