Haberler

19 Ekim Muhtarlar Günü

Çanakkale'nin Lapseki·, Eceabat, Bi·ga, Çan, Ayvacık, Ezi·ne, Bayrami·ç ilçelerinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Çanakkale'nin Lapseki·, Eceabat, Bi·ga, Çan, Ayvacık, Ezi·ne, Bayrami·ç ilçelerinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ayvacık'taki tören Atatürk Kültür Parkı'na Ayvacık Muhtarlar Derneği tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Dernek Başkanı Rıza Kaya, geçen yıl resmi gazetede yayımlanarak uygulamaya konulan muhtarlar gününün ilçedeki tüm mahalli ve köy muhtarlarına kutlu olmasını diledi.

Törene, Ayvacık Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Cura, Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin, İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay ve çok sayıda muhtar katıldı.

Lapseki

Lapseki Muhtarlar Derneği tarafından Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Okul bahçesindeki Atatürk Anıtı'na Dernek Başkanı Seyfettin Turan tarafından çelenk sunuldu.

Törene, Kaymakam Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer, Garnizon Komutanı Yarbay Türker Altıngöz, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Emrah Avdan, Emniyet Müdürü Hakan Göç ve daire amirleri katıldı.

Ezine

Ezine'deki tören Atatürk Parkı'nda gerçekleştirildi.

Köy İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Erişken tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşundu bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Erişken, burada yaptığı konuşmada, köylerde yaşayan vatandaşların bulundukları bölgenin getirmiş olduğu avantajların yanında zaman zaman hizmetlere ulaşma noktasında çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını söyledi.

Erişken, "Köy tüzel kişiliğini temsil eden ve genel yönetimin temsilcisi sıfatına sahip olan muhtarlar, vatandaşlara hizmet ulaştırma bağlamında devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, köy içinde dirlik ve düzeni sağlama, genel yönetimle ilgili işlerin uygulanmasına yardımcı olma ve yapılan işleri kamu adına denetlemekle görevli." dedi.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Özkan, Emniyet Müdürü Kuvvet Yaşar, İlçe Özel İdare Müdürü Recep Arslan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hülya Güler, Nüfus Müdürü Derya Karaca, Malmüdürü Serpil Bulunmaz Obruk, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan ile muhtarlar katıldı,

Bayramiç

Bayramiç ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçe ve köylerinde görev yapan 79 muhtar, Akbulut Meydanı'nda toplandı.

Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Bingül, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra katılımcılar, Bayramiç Öğretmenlerevi bahçesine geçti.

Kaymakamı Kemal Kızılkaya ve Belediye Başkanı Sadettin Arslan, muhtarlarla bir araya gelerek Muhtarlar Günü'nü kutladı.

Törende, Çanakkale bölgesindeki tek kadın köy muhtarı olan Osmaniye Köyü Muhtarı Pakize Özenç'e plaket verildi.

- Eceabat

Eceabat'taki törende, merkez ve köy muhtarları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Muhtarlar, daha sonra Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak'ı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Uzunparmak, ziyaretin ardından muhtarlarla birlikte Sabanı Öğretmenevi'nde kahvaltı etti.

Çan

Çan'daki tören, şehir meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Akabinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Hacılar Köyü Muhtarı Mustafa Yıldız, burada yaptığı konuşmada, tüm muhtarların, Cumhuriyet değerlerini en etkin ve kıymetli temsilcileri olarak köy mahalle ve sokağındaki insanın huzur ve güven içinde olması için çaba sarf ettiğini söyledi.

Törenin ardından Yıldız ve beraberindekiler, Çan Kaymakam Vekili Enbiya Eken'i, Çan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz'u ve Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'yu makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Eceabat Ayvacık Lapseki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title