Haberler

183. Dönem Afet ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Fahri: "Topraklarımızın yüzde 96'sı deprem bölgesinde, nüfusun yüzde 98'i de bu bölgelerde yaşıyor"

183. Dönem Afet ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri, Antalya'da düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen seminerde konuşan İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Ramazan Fahri, Türkiye'nin jeolojik yapısı, coğrafi konumu ve iklim koşulları nedeniyle zaman zaman can ve mal kaybına neden olan doğal afetlerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğuna dikkati çeken Fahri, "Topraklarımızın yüzde 96'sı deprem bölgesinde, nüfusun yüzde 98'i de bu bölgelerde yaşıyor. Özellikle deprem gibi afetlerde yaşayan can ve mal kayıplarının en aza indirilebilmesi, afetlerden önce yapılacak bir takım çalışmalarla mümkün" dedi.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise afetlerden önce yapılması gerekenlerin zamanında yapılması ve afet yönetimini bilincinin oluşturulmasının önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'de 1999 yılında yaşanan depremin ardından afet öncesi hazırlıklar konusunda toplumda bilinç oluştuğunu dile getiren Öztürk, Antalya'nın depremin yanı sıra taşkınlarla da mücadele ettiğini, taşkın koruma çalışmaları ve barajlar sayesinde bu konuda ilerleme sağlandığını anlattı.

Açılış konuşmalarını ardından seminerde TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy ve Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu sunum yaptı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

İçişleri Bakanlığı Sebahattin Öztürk Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title