Haberler

18 Yaş Öncesi ve 35 Yaş Sonrası Doğum Tehlikeli

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Elif Ömür Ertürk, 18 Yaş Öncesi ve 35 Yaş Sonrası Yapılan Doğumların Hem Anne Hem de Çocuk İçin Tehlikeli Olduğunu Söyledi.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Elif Ömür Ertürk, 18 yaş öncesi ve 35 yaş sonrası yapılan doğumların hem anne hem de çocuk için tehlikeli olduğunu söyledi.

Samsun Canik Belediyesi tarafından 'bayanlara yönelik eğitim çalışması' kapsamında 29 Mayıs Fatih Parkı'nda gerçekleştirilen 'aile planlaması' konulu eğitim programına Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Elif Ömür Ertürk, konuşmacı olarak katıldı. Dr. Elif Ömür Ertürk, aşırı doğurganlığın anne ve çocuklara etkisi konusunda anne ve anne adaylarına bilgi veren Ertürk, "Özellikle 18 yaş öncesi ve 35 yaş sonrası yapılan doğumlar hanımlar için tehlikeli. Tehlikeli

gebelikte hanımlar, kansızlıktan gebelik zehirlenmesine, düşük tehlikesinden doğum sonrası iltihaplanmalara kadar varan birçok problemle karşı karşıya kalabilir. Bebekte de istenmeyen rahatsızlıklara yol açabilir" dedi.

Tehlikeli ve istenmeyen gebelikleri karşı aile planlamasının şart olduğunu, kadın ve erkek için çeşitli korunma yöntemleri bulunduğunu dile getiren Ertürk, "İstenmeyen gebelik durumlarında kesinlikle aile planlaması kliniği veya doğum hastanelerine başvurarak, her kadının kendisine uygun aile planlaması yöntemini seçmesi gerekli" diye konuştu.

Dr. Ertürk, kadınları, "Doğurabildiğimiz kadar değil, bakabileceğimiz kadar çocuk yapın" diyerek uyardı.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title