Haberler

18 Mayıs Müzeler Günü

Bandırma ilçesinde, 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla program düzenledi.

Bandırma ilçesinde, 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla program düzenledi.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, programın açılışında yaptığı konuşmada, müzelerin vatandaşlarla bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Müzelerin çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edilmesinin temel hedef olduğunu belirten Kaymakam Yazar, "Geçen yıl bir hedef koyduk, ziyaretçi sayısını iki katına çıkarmak için. Önemli bir başarı sağladık ve sayı oldukça arttı. Özellikle kadın ziyaretçi sayımızda büyük bir artış oldu ama ben hala yeterli görmüyorum." diye konuştu.

Geçen yıl başlattıkları "Küçük Arkeleoglar" projesinin Marmara Bölgesi finallerine kaldığını anımsatan Yazar, "Bakanlığımız tarafından bize özel bir plaket takdim edildi. Amacımız, niyetimiz çok sayıda insanın bu müzeyi ziyaret etmesidir." ifadelerini kullandı.

Programda, folklor ve dans gösterilerinin ardından minik öğrenciler tarafından "Midasın Kulakları" adlı tiyatro gösterisi sunuldu.

Daha sonra Çanakkale Savaşları'nda kullanıldığı bildirilen 1907 yapımı tarihi top arabasının restorasyon ve konservasyon çalışmaları ile ilgili yapılan çalışmalar izlendi.

Program, Daskyleion kazısı buluntuları sergisinin açılışı ile sona erdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bandırma Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title