Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümü

Gümüşhane Valisi Mayda: "Çanakkale'de ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, sahip olduğumuz en büyük zenginliğimiz ve gücümüzdür"

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Çanakkale'de ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, sahip olduğumuz en büyük zenginliğimiz ve gücümüzdür" dedi.

Mayda, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk tarihinin şanlı destanının yaşanarak yazıldığı Çanakkale Savaşı'nda elde edilen zaferin Türk Milleti'ni vatan topraklarında yok etmek isteyenlere verilmiş tarihi bir ders olduğunu belirtti.

Bu dersin dönemin en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma ve beraberlik duyguları ile verildiğini ifade eden Mayda, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, sahip olduğumuz en büyük zenginliğimiz ve gücümüzdür. İnanıyorum ki bu yüksek ruh, bu millet olma şuuru, bu vatan sevgisi, bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır. 18 Mart 1915 tarihinde denizden boğazı geçebilmek amacıyla başlatılan harekat sonucunda Çanakkale'nin geçilemeyeceğini cümle aleme ezberlettiğimiz boğaz harbi ile Türk milletinin tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir. Çanakkale Zaferi sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak milletimizin gönlünde son derece önemli bir yere sahiptir"

Mayda, Çanakkale'de farklı milletlere mensup insanların koyun koyuna yattığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çanakkale aynı zamanda, barışın anlam ve değerini tüm insanlığa anlatan bir ibret abidesidir. Çanakkale Zaferi, bir taraftan milletimizi bugünlere ulaştıran şanlı yürüyüşün yolunu açarken, diğer taraftan içinden geçilen zor dönemde insanımıza büyük bir moral ve güven kazandırmış, umut aşılamıştır. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek, bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, bağımsızlığımızı, sarsılmaz imanları ile eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olamayan bir destan yazmışlardır.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

title