Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Bakırköy ve Silivri'de anma programları yapıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Bakırköy ve Silivri'de anma programları yapıldı.

Bakırköy Şehitliği'ndeki programda şehitler için dua edildi.

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yaptığı açıklamada, "Başta ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi saygı, minnet ve özlemle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anma etkinliğine Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Garnizon Komutanı Albay İsmail Kuzgun, Bakırköy Emniyet Müdürü Erdem Torlak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ve CHP Bakırköy İlçe Başkanı Selçuk Biber ile vatandaşlar katıldı.

Silivri

Silivri'de ise 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Kaymakamlık önünden kortej yürüyüşü başlatıldı.

Protokol üyeleri ve vatandaşların yer aldığı kortejdekiler, Silivri Belediyesi bando grubu eşliğinde Atatürk Anıtı'na yürüdü.

Atatürk Anıtı'ndaki programda ise anıta çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Üsteğmen Özcan Ayaydın, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Tören sonunda 3 Silivrili öğretmen, Silivri şehitleri Emre Sarıtaş ve Ayhan Karakiraz'ın kabirlerinden alınan toprakları Çanakkale şehitlerinin topraklarıyla buluşturmak üzere yola çıktı.

Öğretmenler, Silivri Kaymakamı Ali Partal ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından yolcu edildi.

Ayrıca, 90 yaşındaki bir kadın, Mustafa Kemal Atatürk için şiir okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Bakırköy Silivri Politika Güncel Haberler

title