Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde düzenlenen etkinlikte, yurt içi ve yurt dışından getirilen topraklarla çınar fidanı dikildi.

Nevşehir'de,18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin 81 ili ile 8 Türk cumhuriyetinden getirilen toprakla çınar fidanı dikildi.

Aralarında Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehtap Aracı'nın da bulunduğu yaklaşık 3 bin üniversite ve lise öğrencisi, ilçe meydanında bir araya gelerek, ellerinde Türk bayrakları ile Şehitlik Parkı'na kadar yürüdü.

Öğrenciler burada şehitler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını okudu.

Konuşmaların ardından parka bir çınar fidanı dikildi. Türkiye'nin 81 ili ile 8 Türk cumhuriyetinden getirilen toprağı da fidan için kazılan çukura, 3 yaşındayken babası şehit düşen Yılmaz Furkan Tuncel (19) attı.

Gülşehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ahmet Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bu programı gerçekleştirdiklerini anlattı.

Oğlu 1982 yılında Şırnak'ta şehit düşen Dursun Çağlayan ise şehitlerin unutulmamasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, kendilerine gösterilen saygı ve sevgiden dolayı da katılanlara teşekkür etti. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Dursun Gülşehir Nevşehir Türkiye Yerel Haberler

title