Haberler

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü Etkinliklerle Kutlanıyor

Kilis’te, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü münasebetiyle Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Kilis'te, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü münasebetiyle Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Jandarma Yarbay Abdullah Emre Gök tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Bugün, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda üstün bir cesaret ve feragat örneği gösterip, canını feda ederek bu yüce görevden şehitlik veya gazilik onuruyla yüceltilen aziz kahramanlarımızın, kahramanlıklarının ve üstün feragat ve fedakarlıklarının Devlet Övünç Madalyasıyla tescil edildiği gün olduğunu belirten Kilis Valisi Süleyman Tapsız, "Millet olarak gururumuz ve övünç kaynağımız olan şehit ve gazilerimiz, birlik ve bütünlüğümüzün, vatan sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın en değerli simgelerindendir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizi biz yapan ve millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli halkalarından birini oluşturmaktadır" dedi.

"Milletimizin, ülkenin esenliği için her koşulda özveriyle çalışan tüm güvenlik birimlerimize her zaman güvenmiş ve her türlü desteği vermiştir" diyen Vali Tapsız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tüm güvenlik birimlerimiz güven, huzur ve barış içinde bir hayat sürebilmemiz için canları pahasına, büyük bir özveriyle çalışırken, aileleri de bu büyük sorumluluğu onlarla paylaşmakta ve her türlü sorunu birlikte yaşamaktadırlar. Onların acısını, üzüntüsünü ve sorunlarını paylaşmak ve her zaman yanlarında olmak bizim için görevin ötesinde büyük bir onurdur. Milletimiz, uğrunda yitirdiği çok değerli evlatlarının acısını yüreğine gömmüştür. Vatanı için şehit ve malül olan kahramanlarımız, devletimizin varlığının güvencesi ve sembolü olarak sonsuza değin milletimizin gönlünde yaşayacaktır. Bizler, üzerinde yıllardır yaşadığımız ve her köşesi şehit kanıyla sulanmış bu güzel vatanımızı, atalarımızdan bizlere kalan en kıymetli hazine olarak kabul ediyoruz. Bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimize, gazilerimize ve bu vatan uğruna canını ortaya koyan tüm insanlarımıza borcumuzu, ancak; Birliğimizi, beraberliğimizi sağlamlaştırarak ve bu ülkeye her koşulda sahip çıkarak ve bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyarak ödeyebiliriz. Ayrıca, üstün fedakarlıkları, feragatleri ve kahramanlıkları ile herkese örnek olan bu insanlarımızın sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, yaşam koşullarını iyileştirmek, ihtiyaçlarını karşılamak ve geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkmak, millet ve devlet olarak bizim asli görevimizdir.

Dost, düşman herkes iyi bilmelidir ki; her ne şekilde olursa olsun vatanın ve milletin bütünlüğünü hedef alan hain güçler, kahraman ordumuz, güvenlik güçlerimiz ve vatansever halkımızın mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdurlar. Ülkemizin birliği, milletimizin bekası için canlarını veren şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Şehit ailelerimize en içten sevgi, saygı, minnet ve şükran duygularımı gönderiyorum. Yiğit evlatlarını şehit veren şehit ana, baba, eş ve çocukları ile yüce milletimize sabır ve metanet diliyorum. Ülkenin birliği ve güvenliği ile vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna gösterdikleri büyük cesaret ve fedakarlık sonucu şehit veya gazi olmuş aziz kahramanlarımızı bu millet asla unutmayacaktır ve daima minnetle anacaktır. Bu inançla, Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum."

Programın devamında Vali Süleyman Tapsız tarafından Şehit Mehmet Nuri Akdemir'in Babası Mehmet Akdemir'e Devlet Övünç Madalyası'nın verilmesinin ardından, Gazi Binbaşı Hüseyin Kılbaş ve şehit yakını öğrenciler tarafından şiirler okundu. Çanakkale Belgeseli adlı gösterinin ardından tören sona erdi. Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde programın ardından Şehit aileleri ve Gaziler için Göl Restaurant'ta yemek düzenlendi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaeddin Yavaşça Çanakkale Zaferi Süleyman Tapsız Kilis Yerel Haberler

title