Haberler

18 Mart Şehitler Günü

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, "Milletimiz, tarihin her döneminde vatan topraklarını koruma uğruna binlerce şehit vermekten kaçınmamıştır" dedi.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, "Milletimiz, tarihin her döneminde vatan topraklarını koruma uğruna binlerce şehit vermekten kaçınmamıştır" dedi.

Vali Yılmaz, Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk milletinin, sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edindiğini ifade etti.

Türk milletinin, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir millet olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yaşam hakkını onuruyla elde eden milletimiz, tarihin her döneminde bölünmez bütünlüğünü ve vatan topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığını göstermiş, bu uğurda binlerce şehit vermekten kaçınmamıştır. Türk milleti, bağımsız yaşamak ve özgür kalmak, yurt içinde ve dışında devletimize hizmet etmek için canı pahasına görev yapan aziz şehitlerimize büyük minnet duymaktadır. Güzel ülkemizi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan sevgisini canından üstün bilen aziz Şehitlerimize ve Gazilerimize sonsuz şükran duyuyoruz."

Yılmaz, mesajında şehit ailelerini de seslenerek, "Evlatlarınızın özverileri milletimizi tarihin her döneminde büyük ve güçlü kılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin her geçen gün yükselişini ölümsüz kahramanlarımıza, evlatlarınıza borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı İsmail Ulusoy, Büyük Birlik Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel de Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Muhabir: Musa Özyürek

Yayıncı: Orhan Canbulatel - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Şerif Yılmaz Kayseri Yerel Haberler

title