Haberler

18 Mart Şehitler Günü...

18mart Çanakkalezaferi ve Şehitler Günü, Manisa'nın Selendi İlçesinde de Kutlandı. Hükümet Konağı Önünde Gerçekleşen Törene Selendi Kaymakam Vekili İsmail Kaya, Garnizon Komutanı Ekrem Kaynar, Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Şehit Aileleri ile Yakınları, Gaziler, Daire Amirleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Askeri Erkan ile Çok Sayıda Vatandaş Katıldı.

18Mart ÇanakkaleZaferi ve Şehitler Günü, Manisa'nın Selendi ilçesinde de kutlandı. Hükümet konağı önünde gerçekleşen törene Selendi Kaymakam vekili İsmail Kaya, Garnizon Komutanı Ekrem Kaynar, Belediye Başkanı Mürsel Uçan, şehit aileleri ile yakınları, gaziler, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Selendi Jandarma Komutanlığı bünyesinde çalışan Jandarma Astsubay Metin İvgen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Astsubay İvgen, "Türkler tarihte adından söz ettiren ilk Türk Devleti olan Hunlar'dan Türk adını kullanan ilk devlet olan Göktürkler'den başlayarak, tarihsel süreç içerisinde sürekli olarak, yurt saydıkları toprakları korumak, hür ve bağımsız yaşamak için mücadele etmişler, savaşmışlar ve bu uğurda ölmeyi büyük onur olarak kabul etmişlerdir. Vatan aşkı her Türk'ün en büyük tutkusudur. Her Türk evladı vatan sevgisini her şeyin üstünde tutarak, bu uğurda gerektiğinde canını seve seve vermekten kaçınmaz. Bilir ki bunun sonunda şehitlik mertebesi vardır. Bu mertebeye ulaşmak her Türk için ulaşabilecek en büyük rütbe ve kazanılan en büyük şereftir" dedi.

Öğrencilerin Çanakkale isimli şiirleri okumasının ardından Hükümet konağı önündeki program sona erdi. Daha sonra törene gelen misafirlere ve şehit ailelerine Selendi Kaymakamlığı ile Jandarma Komutanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği yemek verildi. Yemek esnasında şehit ailelerine ve yakınlarına Jandarma Komutanlığı'nca hazırlanan hediyeler, komutanların eşleri tarafından takdim edildi. Şehit aileleri ve yakınları kendilerin unutmayan Kaymakama ve Jandarma Komutanlığı'na teşekkür ettiler. Burada duygulu anlar yaşayan şehit aileleri ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadılar.

(AÇ-YK)

18.03.2007 15:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title