Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Kapsamında, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve Zkü Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Mesaj Yayımladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü etkinlikleri kapsamında, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü ile ilgili yayımlanan mesajlarda, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Türkiye'nin var olma mücadelesinde kazandığı en önemli zaferlerden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çanakkale zaferi, tarihte eşi benzeri bulunmayan en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşı'na ve nihayetinde Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda da çok önemli bir kilometre taşıdır. 18 Mart 1915'de Türk'ün zaferi ile noktalanan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin varolma mücadelesinde kazandığı en önemli zaferlerden biridir. Var olma mücadelesinde yaşanan tüm savaşların ve kazanılan tüm zaferlerin ne kadar değerli olduğu bilinciyle, yarınlarımızı ve milletimizin geleceğini daha müreffeh, daha aydınlık ve daha sağlam temeller üzerinde tutmanın, bugün bizlerin üzerine görev olarak verildiğini de biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferinin 93. yılını en kalbi duygularımla kutluyor, Milli iradenin kubbesi altında bizi biz yapan, bu ülkeyi bize emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Ulusal kurtuluş savaşının Çanakkale Zaferi ile başladığını belirterek, "Bağımsızlığımızı savunmak ve yurt topraklarımızı korumak için 250 binin üzerinde askerimizin şehit düştüğü, Ulusal Kurtuluş Savaşımız Çanakkale Zaferi ile başlamıştır. Çanakkale, her anı büyük zaferlerle ve kahramanlıklarla dolu, milletimizin onurlu bir mücadele vererek yazdığı azim ve cesaretin destanıdır. Türk milletinin verdiği onurlu mücadeleyi nesilden nesile aktararak, bizlere emanet edilen kutsal vatan topraklarımızın değerinin bilinmesi için çalışmalıyız. Bu anlamlı günde, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi büyük zaferlerin altına imza atan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarım" dedi.

(SŞ-SŞ-Y) 17.03.2008 18:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title