Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Oltu ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla tören düzenlendi.

İlçe Şehitliğinde düzenlenen programa Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Ömer Murat Demirci, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül ve vatandaşlar katıldı.

Saygı atışı ve çelenk sunumunun yapılmasının ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Zengin, Demirci ve Ziyrek, şehitlik defterini imzaladıktan sonra şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi'nde devam eden programda Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler anısına şiir ve türküler okundu.

Savaş yıllarında yaşanan zorlukların anlatıldığı programda konuşan Zengin, bazı şehitlerin kefensiz yattığını, mezar taşlarının olmadığını ancak görevlerini kusursuz yerine getirdiklerini belirtti.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini koruyan asker ve polislerle, çeşitli ülkelerde uğradıkları saldırılar sonucu şehit olan diplomat ve kamu görevlilerini rahmetle andığını ifade eden Zengin, şöyle devam etti:

"Yüzüncü yılını iftiharla kutladığımız Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde vatan ve millet sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan Çanakkale Zaferi, eldeki tüm imkansızlıklara rağmen, aziz milletimizin bağımsızlığı, onuru uğruna hiçbir fedakarlık kaçınmadığı şanlı bir zaferdir. Çanakkale'de elde edilen büyük zafer aziz milletimizin için tarihin iki asırdır akıp giden acı bir tabloyu değiştirmiş, millete geleceği inşa etme iradesi ve özgüveni kazandırmıştır. Çanakkale'de vücut bulmaya başlayan milli şuur Kuvai Milliye ruhuna dönüşerek milli mücadelenin kazanılmasında önemli rol oynamıştır."

Çanakkale Savaşı esnasında yoksul bir şekilde cephede mücadele eden askerlerin yemek listesi okunurken salonda bulunanlar duygulu anlar yaşadı.

Günün anısına düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından anma etkinlikleri sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Gökhan Zengin Çanakkale Zaferi Ömer Murat Oltu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
title