Haberler

18 İlçede Yerel Eşitlik Birimi Temsilcileri Eğitim Programı" Projesi

Trabzon'da, "18 İlçede Yerel Eşitlik Birimi Temsilcileri Eğitim Programı" Projesi eğitim toplantısı düzenlendi.

Trabzon'da, "18 İlçede Yerel Eşitlik Birimi Temsilcileri Eğitim Programı" Projesi eğitim toplantısı düzenlendi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) iş birliğinde uygulanan proje kapsamında, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzonlu'ların medeni cesaretinin yüksek olduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz kadınının cesaretli ve fedakar olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, "2013 yılında Türkiye'de ilk defa AB'nin kadın erkek yerel eşitlik şartını imzalayan ve kabul eden il belediyesi biz olduk. Bu konu bizim için bir övünç meselesi." dedi.

Gümrükçüoğlu, bir diğer önemli programın ise "Kadın Dostu Kent" programı olduğunu vurgulayarak, "Bu konudaki başarı dolayısıyla Türkiye'de ikinci il olduk. O dönemde kadın meclis üyelerimiz ve Trabzon'un kadınları önemli bir varlık ortaya koydular. Doğu Karadeniz'in ülke genelinde önemli bir rol oynayacağına gönülden inanıyorum." diye konuştu.

Yerel Eşitlik Komisyonu Başkanı Havva Gümüş ise projenin amaçlarından bahsederek, 18 ilçe belediyesinin projeye destek verdiğini aktardı.

Gümüş, komisyonun kadın erkek eşitliğini sağlamaya yönelik sorunları ve çözüm önerilerini belediye meclisinin gündemine taşıdığını sözlerine ekledi.

Türkiye Aile Planlama Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Murat Çekiç ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda uzman olan Zelal Yalçın'ın sunum yaptığı toplantıya, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, DOKA Proje Yönetim Birim Başkanı Kemal Akpınar, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Başkanı İrfan Çelik, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Trabzon'un 18 ilçesinde Yerel Eşitlik Masası kurulması amacıyla gerçekleştirilen eğitimler üç gün sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Doğu Karadeniz Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title