Haberler

    18 Deliler Yarın Almanya'da

    HAZIRLIKLARI yaklaşık 2 yıl süren ve çekimleri Aksaray'da gerçekleştirilen 'Deliler Fatih'in Fermanı', yarın Almanya'nın yanı sıra Danimarka, Hollanda, Fransa, Avusturya ve Belçika'da gösterime giriyor.

    HAZIRLIKLARI yaklaşık 2 yıl süren ve çekimleri Aksaray'da gerçekleştirilen 'Deliler Fatih'in Fermanı', yarın Almanya'nın yanı sıra Danimarka, Hollanda, Fransa, Avusturya ve Belçika'da gösterime giriyor. Osman Kaya'nın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Erkan Petekkaya, Yetkin Dikinciler, Cem Uçan, Rüzgar Aksoy, Nur Fettahoğlu, Demet Tuncer, Gülşah Şahin, Batın Uçan, Namık Rüstem Khanlı, Kamil Güler, Serhat Şahin, Mehmet Ali Karakuş, Mehmet Pala ve Baran Öztürk yer alıyor. Osmanlı'daki Deliler Akıncı Grubu'nun konu edildiği filmin başrol oyuncularından Cem Uçan, Almanya'nın 18 yaş sınırı getirmesini talihsizlik olarak değerlendirdi.

    KARAR TRAJİKOMİK

    Uçan, bu karardan dönüleceğine inandığını belirterek, "Kendi atalarımızın yaşadıkları hikayeyi birebir anlatıyoruz. Olmamış kahramanlıkları anlatmıyoruz. Avrupa'da 4 milyondan fazla Avrupalı Türk vatandaşı var. Bu filmi izlemek onların da hakkı. 'Braveheart', 'Conan the Barbarian', '300 Spartalı' gibi filmler 12 yaş sınırı ile bütün sinema salonlarında gösterilirken, 'aşırı şiddet içeriyor, aşırı Türk milliyetçiliği var' diye 18 yaş sınırı aldı. Trajikomik" diye konuştu.

    Almanya'da gala düzenleneceğini de aktaran Uçan "Avrupa'da, Almanya'da nasıl bir kısıtlamayla karşılaşırsak karşılaşalım 'Deliler' Almanya'da gösterilecek dedi.

    HAYAL ÜRÜNÜ YOK, TARİHİ GERÇEKLİK VAR

    Filmin hep yapımcılarından hem de oyuncularından İsmail Filiz de filmin Avrupa vizyon tarihini daha önce 29 Kasım olarak duyurduklarını ancak getirilen18 yaş sınırından sonra vizyon tarihini ertelediklerini söyledi. 18 yaş sınırından sonra filmin sadece geç saatlerdeki seanslarda izlenebilir hale geldiğine dikkati çeken Filiz, hukuki olarak itirazda bulunduklarını söyledi. Senaryoyu tarih danışmanlarıyla çalışarak ortaya çıkardıklarını belirten Filiz, hayal ürünü değil tarihi bir gerçekliği sinemaya aktardıklarını sözlerine ekledi.

    16'YA DÜŞERSE DİĞER SEANSLARDA DA GÖSTERİLİR

    Filmin Avrupa dağıtımcısı AF Media Gmbh'nin sahibi Ali Fidan ise "Filmdeki bazı sahneler nedeniyle 18 yaş sınırı getirildi. Yaş sınırını 16'ya düşürmek istiyoruz. Film Danimarka, Hollanda, Fransa, Avusturya ve Belçika'da 16 olarak gösterime

    giriyor" dedi. Yaş sınırının aşağı çekilmesi durumunda filmin diğer seanslarda da gösterilebileceğinin altını çizen Fidan, ortaya çıkacak izleyici kaybının da böylelikle önüne geçilebileceğini aktardı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Danimarka Belçika Almanya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title