Haberler

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla bir grup göçmeni makamında misafir etti.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla bir grup göçmeni makamında misafir etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye, Somali, Irak ve Afganistan uyruklu göçmenler, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Hükumetine kendilerine kapılarını açtıkları için teşekkür ederek, Türkleri kardeş gördüklerini belirtti.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Vali Yurtnaç, ülkelerindeki savaştan dolayı Türkiye'ye gelen göçmenleri muhacir gördüklerini ve bunun ensar muhacir kardeşliği olduğunu söyledi.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu belirten Yurtnaç, "Türkiye'nin tüm İslam alemine desteği vardır. Bu desteği elimizden geldiğince sizlere de gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Sizlerin burada yaşadığınız yerlerde bazı sorunlar olabilir. Bunların ortadan kalkması için gerekli çalışmaları yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Göçmenlerin geçici süre Yozgat'ta olduklarını aktaran Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Sizler geçici bir süre buradasınız. Burada kaldığınız sürece çocuklarınızı okula gönderin. Onlar Türkçeyi öğrensinler. Hayatlarında destek alırlar. Zaten okula giden çocuklarınız için servis tahsis ettik. Bu çocuklara özellikle önem veriyoruz. Kışlık giyecekleri, ayakkabıları eksik olan varsa tamamlayacağız. Şu an barındığınız yerdeki hayat şartlarının daha iyi olması için çalışıyoruz. Bu şehrin Valisi olarak sizin bu şehirde olmanızdan ve size hizmet etmekten onur duyuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yurtnaç Somali Suriye Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title