Haberler

17 Yıl Önce Kızı İçin Yürüyen Boray Uras'tan Kılıçdaroğlu'na Tavsiyeler; Önüne Arkasına Değil...

2000 yılının Haziran ayında Bağdat Caddesi'nde trafik terörüne kurban verdiği kızı Selin için, kızının ölümünden hemen sonra 21 günde İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Boray Uras, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için tavsiyelere bulundu. Uras, "Şarkı söyleyip, konuşmamalı. önüne ya da ardına bakmamalı. Arkasına bakıp 'ne kadar çok yol geldim' diyebilir ama önüne bakarak da 'daha çok yolum var' diyebilir. O nedenle sadece adımlarına bakmalı" dedi.

Boray Uras 17 yıl önce Bağdat Caddesi'nde trafik kurbanı olan 21 yaşındaki kızı Selin için yürümüştü. Acılı babanın 2000 yılındaki eylemi ülke gündemine oturmuş, Uras, Türk Ceza Kanunu'na 'bilinçli taksir' maddesinin eklenmesine ön ayak olmuştu.

KIZI İÇİN 21 GÜN YÜRÜDÜ

Kızının vefatını anlatırken gözyaşlarını tutamayan ve kızını kaybetmesini 'sanki 17 dakika önce gibi' diyerek tabir eden baba Uras, trafik kazalarına dikkat çekmek ve toplumun bilinçlenmesini sağlamak için İstanbul'dan çıkarak Ankara'da sonlandırdığı yolculuğu anlattı. Uras, "17 gün boyunca kimi zaman dolu, kimi zaman yağmur, kimi zaman güneş altında yürüdüm. Yürüyüş saat 9: 00'da başlayıp, gece bazen 01: 30'a kadar sürdü. Dinlenme süresiyle toplam yolculuğum 21 gün sürdü. Çünkü Selin 21 yaşındaydı, yürüyüşümü Selin'in her yaşı için 'bir' gün olarak hesapladım" ifadelerini kullandı.

URAS'TAN KILIÇDAROĞLU'NA TAVSİYE: ŞARKI SÖYLEMESİN, KONUŞMASIN

İstanbul'dan Ankara'ya doğru yürüyen Uras, Ankara'dan İstanbul'a doğru yola çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu yolculuğu sırasında yaşayacaklarına ilişkin uyardı. Uras, "Yapmaması gereken bazı şeyler var. Bir tanesi konuşmak ya da şarkı söylemek. Bu yürüyüşün doğasına aykırı. Bir de önüne ya da ardına bakmamak. Arkasına bakıp 'ne kadar çok yol geldim' diyebilir, ama önüne bakarak da 'daha çok yolum var' diyebilir. O nedenle sadece önüne, adımlarına bakmalı" dedi.

"YOLUN SONUNDA AYAK TIRNAKLARI DÜŞECEK"

Benzer bir deneyimi yaşayan Uras, yolculuğu sırasında yol kenarındaki bir çobanın kendisine "şuradan otobüse bin, daha çabuk gidersin. Niye yürüyorsun" dediğini anlattı. Uras kendisinde olduğu gibi Kılıçdaroğlu'nun da çeşitli sorunlar yaşanacağını, 'Yolun sonuna geldiğin zaman, ayak tırnaklarını kaybedeceğini' belirtti. Kılıçdaroğlu'na spor ayakkabısındansa asker botu giymesi tavsiyesinde bulundu. Zamanla ayak tabanlarında yara ve pişik olacağını söyleyen ve bu nedenle ayaklarına ve kaslarına solüsyon, limon ve merhemlerle masaj yapılması gerektiği söyleyen Uras, Kılıçdaroğlu'na kendi hazırladığı özel bir solüsyonu iletmek istediğini ifade etti.

"YETER Kİ YÜRÜYÜŞ İNSANLARI ZORA SOKMADAN OLSUN"

Kılıçdaroğlu ile hemen hemen aynı yaşta olduklarını ancak kendisinin bu yolculuğu 17 yıl önce 53 yaşında iken yaptığını vurgulayan Uras, "Neredeyse 70 yaşında. Bu herkesin yapabileceği bir şey değil. İnanç üzerinde yürüyorsunuz, inancınız sizi yürütüyor. Yeter ki bu yürüyüş ulvi bir amaç için, herhangi bir şeye alet olmadan, insanları zora sokmadan olsun" ifadelerini kullandı.

"ONUN NE ÇEKTİĞİNİ BİLİYORUM"

Boray Uras, 'Yürüyerek adalet sağlanır mı' sorusuna 'evet' yanıtını vererek, Hint siyasetinin önemli figürlerinden Mahatma Gandi'nin 'tuz yürüyüşü'nü örnek gösterdi. Kendisin de trafikte yaşanan ihlallerinin önüne geçmek için yola çıktığını hatırlatan Uras, "Ben nasıl trafik kazaları önlemek için bu yürüyüşü yaptıysam Kemal bey de kötü giden bazı şeyleri düzeltmek için, farklı bir inançla bu yürüyüşü yapıyor. Bunu saygıyla karşılamak lazım. Çünkü o yaştaki bir adamın bu inanç yürüyüşüne çıkması kolay iş değil. Ben o yolu yaptım, onun ne çektiğini biliyorum. Amacına ulaşacağına inanıyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Bağdat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title