Haberler

17 Üniversite Tamam

TBMM Genel Kurulu'nda 17 Üniversite Kurulmasıyla İlgili Yasa Tasarısı Kanunlaştı. Böylece AK Parti Hükümetinin 4.5 Yıllık İktidarında 39 Üniversite Kurulmuş Oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda 17 üniversite kurulmasıyla ilgili yasa tasarısı kanunlaştı. Böylece AK Parti hükümetinin 4.5 yıllık iktidarında 39 üniversite kurulmuş oldu.

Yeni yasaya göre üniversiteler; Karaman (Karamanoğlu Mehmet Bey), Ağrı (Ağrı Dağı Üniversitesi), Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Artvin, Bilecik, Bitlis (Eren Üniversitesi), Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş (Alparslan Üniversitesi), Mardin (Artuklu Üniversitesi) ve Batman'da bir üniversite şeklinde oldu. Yeni kurulacak 17 üniversite dolayısıyla akademik, idari ve döner sermaye alanlarında yaklaşık 30 bin kadro ihdas edilecek. Bu üniversitelere bağlanan

yükseköğretim kurumlarının teşkilatı, mevcut kadroları, ödenekleri, bina ve tesisleri, araç ve gereci ile her türlü taşınır ve taşınmaz malları, başka bir işleme gerek kalmaksızın, bağlandıkları üniversitelere devredilecek. Ayrıca Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne 450, Selçuk Üniversitesi'ne de 500 akademik kadro ihdas edilecek; bu üniversitelere idari kadro da verilecek.

Yine Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi rektörlüklerine bağlı tıp fakülteleri kurulması ve bu fakülteler için kadro ihdas edilmesi de yasal düzenlemeyle mümkün olabilecek.

(AU-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title