Haberler

17. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'ne 122 Tiyatro Katılacak

17 17.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'ne katılım başvuruları 17 Eylül'de sona erdi.122 tiyatro, 134 etkinlik ile festivale katılım başvurusunda bulundu.

17 17. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'ne katılım başvuruları 17 Eylül'de sona erdi. 122 tiyatro, 134 etkinlik ile festivale katılım başvurusunda bulundu.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından, "Yaşanılır bir dünya için sanat" temasıyla 1996 yılında yola çıkan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nin 17.'si 16-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tiyatroyu sevdirmek, alternatif tiyatro anlayışlarını tanıtmak, özel ve amatör tiyatro topluluklarını desteklemek ve motive etmek, farklı ulusların tiyatro anlayışlarını ve tiyatro sanatı üzerindeki deneyimlerini topluma ve tiyatro sanatçılarına, yapımcılarına aktarmak, toplumla tiyatro sanatı arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla düzenlenen festival başvuruları 17 Eylül tarihinde sona erdi. Her yıl birbirinden renkli grupların başvuruda bulunduğu festivale, ulusal ve uluslararası 122 tiyatro topluluğu, 134 etkinlik ile başvuruda bulundu. Yurt dışından 8 farklı ülkenin 11 oyunla, yurt içinden de üniversite, belediye özel ve amatör tiyatrolardan 114 toplulukla toplam 123 oyunun başvuruda bulunduğu festivale, 7 çocuk oyunu, 4 adet de seminer ve atölye başvurusu yapıldı.

-SEÇMELER ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAPILACAK-

Seçmelerin önümüzdeki günlerde yapılacağı festivale bu yıl yurtdışından Azerbaycan, Gürcistan, Yunanistan, Sierra Leone, Mısır, Hindistan, İran ve İtalya'dan tiyatro toplulukları; yurtiçinden ise İstanbul, İzmir, Ankara, Isparta, Balıkesir, Adana, Bursa, Samsun, Erzurum, Manisa, Muğla, Aydın, Diyarbakır, Kocaeli, Ordu, Trabzon, Eskişehir, Bartın, Çorum, Kütahya, Bitlis, Mersin'den tiyatro toplulukları başvuruda bulundu. Aralarında Müjdat Gezen Sanat Tiyatrosu (Müjdat Gezen), Ankara Sanat Tiyatrosu (Yücel Erten), Semiha Berksoy Opera Vakfı (Zeliha Berksoy), Tiyatro Duru (Emre Kınay), Hayal Kumpanyası (Muzaffer İzgü-Musa Arslanali), Mehmet Esen (Mehmet Esen), Sadri Alışık Tiyatrosu (Gökhan Erarslan-Naşit Özcan) ve Tiyatro Kare (Nedim Saban) gibi özel tiyatrolarında olduğu gruplar, festivalde Ankara seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Üniversite topluklarından ise bu yıl Ankara, Gazi, Boğaziçi, Mimar Sinan, Manisa Celal Bayar, İstanbul, Muğla Sıtkı Koçman, Isparta Süleyman Demirel, Batman, Ege ve Uludağ üniversiteleri başvuru yaptı.

Başvuru yapan tiyatro grupları arasından hangilerinin festivale katılacağı, Festival Komitesi tarafından değerlendirilecek ve Danışma Kurulu'nun görüşü alındıktan sonra Ekim ayının ilk haftasında açıklanacak. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Isparta Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title