Haberler

17 İsim Barajı Aşmak İçin Birleşecek

Güncelleme:

Genel seçim gündemi ısınırken meclis dışı muhalefet içerisinde ilginç gelişmeler yaşandığı ortaya çıktı. LDP; Yavaş, Tarhan ve Bal'a birleşme teklifi götürdü.

Meclis dışı muhalefette 'birlik' çabasının yeni adresi LDP mi olacak? Parti, aralarında Emine Ülker Tarhan, İdris Bal, Mansur Yavaş ve İlhan Kesici gibi isimlerin de bulunduğu isimlere ittifak önerdi.

1999'dan bu yana seçimlere katılan ancak beklediği sonuçları alamayan Liberal Demokrat Parti'nin aralarında kısa süre önce kurulan Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, yine Demokratik Gelişim Partisi'ni kuran İdris Bal ve CHP'nin son yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş'ın da bulunduğu 17 isme 'seçime birlikte katılma' teklifi ile gittiği öğrenildi. 17 isim arasında 2010'da sona eren CHP üyeliğinin ardından siyasetten uzak kalan İlhan Kesici ile iş dünyasından 'tanınmış' isimlerin de bulunduğu belirtiliyor.

LDP GENEL SEKRETERİ SATI: SENATÖR KALİTESİNDE İSİMLER

LDP Genel Sekreteri Olcayto Satı girişimi doğrularken, gerekçelerini de, "Demokrasinin kurtarılması için son çare" olarak açıkladı ve "Senatör kalitesinde olduğunu düşündüğümüz 17 kişi ile görüştük. Seçime girme konusunda hiçbir sıkıntısı olmayan LDP'nin böyle bir birliğin adresi olabileceğini de belirtiyoruz. Ama partimizin de genel başkanımızın da Başbakanlık derdi yok. Zaten bu girişimi de ülkenin yaşadığı 'tek adam' sıkıntısını aşmak için başlattık. Bugün çıkan her yasanın altında yer alan TBMM ibaresini çıkarıp yerine RTE'yi yazabilirsiniz. Seçim birliği için görüştüğümüz isimlerden de tek alternatifin bu olduğu yanıtını alıyoruz" dedi.

"BARAJIN KALDIRILMASINI BEKLİYORUZ"

Görüştükleri isimleri şimdilik dile getirmediklerini belirten Satı, "Sadece iş dünyasının tanınmış isimlerinin de yer aldığı gerçek 'akil insanlar' olduklarını söyleyebilirim. Fakat aralarında kesinlikle kurucu genel başkanımız Besim Tibuk bulunmuyor. Kendisinin siyasete dönmeme kararı kesin. Bizim bu hareketimiz halkın sandığa gitmesini sağlayacak ve demokrasiyi kurtaracak bir gayrettir" şeklinde konuştu.

Satı, Anayasa Mahkemesi'nin seçim barajını kaldıracak bir karar alabileceği yönündeki haberleri ise, "Barajın kaldırılması yönünde bir beklentimiz var. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç yıllardır tanıdığımız ve adaletine inandığımız bir isim" şeklinde değerlendirdi. (Kaynak: Radikal)

ÇATI NEDİR?

Çatı kavramı, CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesi ve 'ÇATI' adayımız olarak tanıtmasının ardından çeşitli partilerinde birleşerek destek vermesi ile Türk politik literatürüne girmiş bir kavramdır. Aynı zamanda birleşme manasında da kullanılmaktadır.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Emine Ülker Tarhan Mansur Yavaş İlhan Kesici İdris Bal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (78)

chpkk:

kılıçdaroğlunun memleketi Tuncelide sürekli bdp yani pkk kazanıyor . . . bunun sebebi chpkk. . .

42
6
yanıtYanıtla
sinan:

yakında donunuzu da alacaklar siz hala ak oy verin allahın dangalakları

24
19
yanıtYanıtla
Aksakal:

Milletten kopuk, körler ve sağırlar ancak birbirini ağırlar. .

34
3
yanıtYanıtla
FarukMobil-IOS:

Alayınız birleşse bir AKP yapmaz rahmetli Erbakan'ın bir sözü vardı Türkiye de iki parti var milli görüş ve diyerleri derdi o söz bugün AKP ve diyerleri olarak gerçek oldu hepiniz birsiniz CHP MHP hdp dahil gördük boyunuzun ölçüsünü cumhurbaşkanı seçiminde

22
13
yanıtYanıtla
........:

Ne Tayyipmiş ya maymuna çevirmiş bunları ne yapacaklarını şaşırmışlar :))))))))))))))))

22
11
yanıtYanıtla
serhatMobil-ANDROID:

akp koyunlari...verin akp ye...yediginiz kazik kalmadi ...akillanmadiniz hala

10
22
yanıtYanıtla
aliB:

1 1 1 1= her zaman 4 etmez , hatta bence toplasanız 1 bile etmez. Birine oy verecek olan olsa bile bunları bir arada görünce vermez yani.

23
8
yanıtYanıtla
AkpmobilWeb@haberler.com:

27 de olsa fark etmez deler geçeriz

15
16
yanıtYanıtla
whereevermobilWeb@haberler.com:

Umarım bu secim sırasında elektrikler kesilmez de, olanlar olur artik... Kediler bir daha trafolara girmez

11
19
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Hiç şaşırmamak gerekir, yakışır!. . Aralarında fark yoktu zaten!. . Gören gözler için!. .

22
5
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title