Haberler

17. Dubai Rallisi'nde 1. Gün Tamamlandı

29 Ekim-2 Kasım Tarihleri Arasında Cross Country Rallisi Dünya Kupası'nın Final Yarışı Olarak Gerçekleşen 17. Dubai Rallisi'nde Türkiye'yi Temsil Eden Kemal Merkit, Yarışın İlk Gününü 30. Sırada Tamamladı.

29 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Cross Country Rallisi Dünya Kupası'nın final yarışı olarak gerçekleşen 17. Dubai Rallisi'nde Türkiye'yi temsil eden Kemal Merkit, yarışın ilk gününü 30. sırada tamamladı.

17. Dubai Rallisi'nde Türkiye'yi motosiklet kategorisinde temsil eden Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkit, 2 bin 210 kilometrelik yarışta bugün start aldı. Dubai Rallisi'nin 1. etabı 272 kilometrelik Abu Dhabi-Moreeb etabı olarak gerçekleşti. 169 kilometresi özel etap olarak geçilen ilk etapta yarışçılar 3 kontrol noktasını geçtikten sonra Al Dafra'da finişe ulaştı. Dubai Rallisi'ne kayıt yaptıran 80 motosikletten 66'sı start alırken, Kemal Merkit yarışı 03.57.11'lik derecesiyle 30. sırada tamamladı.

Günün ilk etabından sonra ekipler 4 gün boyunca Liwa kasabası yakınındaki Moreeb Hill Bivouac kamp alanında yarışa devam edecek. Dubai Rallisi, yarın yapılacak Moreeb-Moreeb etabıyla devam edecek.

Motosiklet kategorisinde KTM 450 excr motosikletiyle M1 1 kategorisinde yarışan 'Çöl Kaplanı' lakaplı Kemal Merkit, 2 bin 210 kilometrelik yarışta 15'i aşkın farklı ülkeden 80 yarışmacı arasında tek Türk sporcusu olma unvanını taşıyor. Araba, kamyon ve motosiklet kategorisinde gerçekleşen Dubai Rallisi'ne 33 ülkeden 177 yarışmacı katılıyor. 6 özel etaptdan oluşan 2 bin 210 kilometrelik zorlu yarış, 2 Kasım'da sona erecek ve FIA ve FIM Cross Country Dünya Şampiyonları belirlenecek.

2008 Dakar Rallisi'ne katılacak Kemal Merkit için Dubai rallisi önemli bir antrenman olma özelliği taşıyor. Dakar Rallisi'ne katılan Marc Coma, Cyril Depres, David Casteu gibi motosiklet dünyasının ünlü isimleriyle mücadele eden Kemal Merkit'i bu yarışta, zorlu kum tepeleri ve ıssız çöl etaplarında tecrübesini geliştirecek. Dubai Rallisi'ne 5. kez katılan Kemal Merkit, öncelikle bu zorlu yarışı bitirebilmeyi ve genel klasmanda ilk 10'da, 450 cc sınıfında ise birincilik elde etmeyi hedefliyor.

(İY-İY-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title