Haberler

17 Ağustos Marmara Depremi'nin 19. Yılı

Denizli Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali Etiz, afet ve acil durumlara karşı toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Denizli Afet ve Acil Durum ( Afad ) Müdürü Ali Etiz, afet ve acil durumlara karşı toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Etiz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin deprem tarihine bakıldığında pek çok acı olayların yaşandığını görüldüğünü, bu acıların en büyüklerinden birinin de 17 Ağustos 1999 Marmara depremi olduğunu belirtti.

Depremin gece yarısı gerçekleşmiş olması, depremin meydana geldiği bölgelerde binaların zemine uygun inşa edilmemesi, halkın depreme karşı tedbirleri almamış olması gibi nedenlerden dolayı büyük can ve mal kaybına neden olan depremin ülkede afet yönetimi açısından da bir milat olduğunu aktaran Etiz, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan depremlerden sonra Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında deprem riskini azaltmada ve depremlerle baş edebilmede hazırlıklı ve dirençli bir toplum oluşturmak amacıyla ilimiz genelinde eğitim faaliyetlerine daha fazla yoğunlaştık. Denizli AFAD olarak, öğretmenlerden çocuklara, kamu kurumlarından özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına, il, ilçe, mahallelerde yaşayan tüm vatandaşlara ulaşarak sadece depremler hakkında değil diğer afetlere karşı farkında olmalarını amaçlayan eğitimler, toplantılar ve tatbikatlar gerçekleştirdik.

İlimizde 2018 yılı içinde şu ana kadar 20 bin vatandaşımıza 'Afete Hazır Türkiye Projesi' kapsamında farkındalık eğitimleri verildi ve ara vermeden bu eğitimlere devam edilmektedir. Unutmayalım ki, afet ve acil durumlar her an ortaya çıkabildiği gibi beklenmeyene hazırlıklı olmak için toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir."

AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, Adalet Parkı'nda kurdukları stantta afet ve acil durumlarda kullandıkları teçhizatı tanıttı, vatandaşlara deprem ve öncesinde almaları gerekten tedbirlerle ilgili broşür dağıttı.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli ekibi de Marmara Depremi'nin 19. yılı nedeniyle bir alışveriş merkezinde kurduğu stantta vatandaşlara depremle ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Denizli AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title