Haberler

17 Ağustos Marmara Depremi'nin 19. Yılı

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı ve Yüksek Jeoloji Mühendisi Engin Er, 17 Ağustos depreminin 19. yıl dönümü dolayısıyla Bandırma'da basın toplantısı düzenledi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı ve Yüksek Jeoloji Mühendisi Engin Er, 17 Ağustos depreminin 19. yıl dönümü dolayısıyla Bandırma'da basın toplantısı düzenledi.

Kentteki bir otelde düzenlenen ve oda üyesi jeoloji mühendisleri Aysun Aykan ve Hasan Koyunlular'ın da katıldığı toplantıda konuşan Er, 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve yaklaşık 45 saniye süren 7,4 büyüklüğündeki depremin üzerinden 19 yıl geçtiğini anımsattı.

Bu depremin binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına, milyarlarca liralık mal kaybına neden olduğunu ifade eden Er, depremin Türkiye'nin kentleşmesinin ve sanayisinin çok yoğun olduğu Marmara Bölgesi'nde gerçekleşmesinin Türk ekonomisini hayli zorladığına dikkat çekti.

Depremde, 35 bin 180 konut ve 5 bin 770 iş yerinin yıkıldığını ya da hasar gördüğünü hatırlatan Er, "Türkiye ekonomisine büyük zarar veren deprem 1999 Gölcük Depremi olmuştur. Merkez Üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan bu deprem, başta Kocaeli olmak üzere Sakarya, İstanbul, Yalova, Bolu, Bursa ve Eskişehir illerinde büyük zararlara yol açmıştır. Ülkemizde meydana gelen depremlerle ilgili olarak dikkati çeken bir diğer husus ise orta şiddetteki depremlerde bile can ve mal kayıplarının yaşanabilmesidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Er, şöyle konuştu:

"Geçmişte ve son yüzyılda olan depremler gelecekte de tekrarlanacaktır. Erzincan 1992, Dinar 1995, Adana-Ceyhan 1998, 17 Ağustos 1999 ve 12 Kasım 1999 Düzce depremleri etkileri bakımından kent depremleridir. Bu nedenle artık depremle alınacak önlemlere bakış açısı değişmelidir. Yara sarma politikalarından daha önemlisi önlemleri felaket öncesinden alarak zararı en aza indirgeme çalışmaları yapılmalıdır ve bu da çağdaş kentleşmenin ana unsurlarındandır. Jeoloji Mühendisleri Odası güvenli ve sağlıklı yapı üretimi için depremi unutmama, unutturmama ısrarını sürdürecektir."

Aykan ise, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin unutulmadığını hatırlatarak, "1999'da yaşanan depremin etkileri daha yıllarca sürecek. Marmara Depremi'nin acı sonuçlarını unutmamalıyız. Depremleri önlememizin mümkün olmadığını ancak alacağımız önlemlerle afet zararlarını en aza indirebileceğimizi biliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Marmara Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title