Haberler

16 Yıl Önce Akmaya Başlayan Suyun Şifalı Olduğuna İnanıyorlar

Samsun'un Bafra İlçesi'ne bağlı Gazibeyli ve Darboğaz Köyü sınırları arasında bulunan ormanlık alanda yaklaşık 16 yıl önce akmaya başlayan ve yöre halkı arasında 'acısu' olarak bilinen su, şifalı olduğu inancıyla bölge halkının akınına uğruyor.

Vatandaşlar suyun; böbrek, mide, astım, diyabet ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına, burada bulunan çamurun ise sedef, egzama ve çeşitli deri hastalıklarına iyi geldiğine inanarak sudan içip, yaz aylarında ise belirli aralıklarla çamur banyosu yapmak için 'acısu'ya geldiklerini söyledi.

Rize'den Bafra İlçesi'ne sürekli olarak 'acısu'ya geldiğini ve rahatsızlıklarına şifa bulduğunu öne süren vatandaşlardan Ali Sarı, "Ben bu suya Rize'den gelerek onun ne derece kıymetli bir su olduğunu bizzat gördüm. Şifalı suyun faydalarından ise yararlandım. Şu anda suyun çıktığı yer bakımsız. Bu suya sahip çıkılmasını istiyorum" dedi.

2 aydır böbreklerinden rahatsız olduğunu belirten Harun Yazıcı ise, "Böbrek taşı rahatsızlığım yüzünden 2 aydır tedavi görüyorum. Acısu mide ağrısından romatizmaya, egzamadan strese kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor" diye konuştu.

Yaşar Bayrak ve Mustafa Bayrak ise, yaklaşık 10 yıldır 'acısu'ya gelerek su aldıklarını, su sayesinde böbreklerindeki taşları düşürdüklerini öne sürdü.

'Acısu'ya gelen vatandaşlar, beraberlerinde getirdikleri bidonları da doldurup evlerine götürerek uzun süre bu suyu içtiklerini ifade etti.

(NA-AG-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title