Haberler

16 Yaşındaki Fidan'ın İlk Karne Sevinci

Şanlıurfa'da Bu Yıl Öğretmenlerin İknası Sonucu 16 Yaşında Okula Başlayan Fidan Turgut, Hayatından İlk Kez Karne Almanın Sevincini Yaşadı.

ŞANLIURFA'da bu yıl öğretmenlerin iknası sonucu 16 yaşında okula başlayan Fidan Turgut, hayatından ilk kez karne almanın sevincini yaşadı.

Yarıyıl tatili nedeniyle Ahmet Hamdi Akseki İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük katıldı. Törende konuşan Vali Yavaşcan, Türkiye genelindeki okullarda öğrenim gören 14 milyon öğrencinin yaklaşık 400 bininin Şanlıurfa'da bulunduğunu söyledi. Öğrenci sayısı ve derslik ihtiyacının her geçen gün arttığını, kız çocuklarının okula kazandırılması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Vali Yavaşcan, ''Kent merkezinde aileleri tarafından çeşitli nedenlerle okula gönderilmeyen, okul çağını aşmış 10 bin civarında öğrenci, ilk kez bu yıl eğitim ve öğretime kazandırıldı. Bunların önemli bir kısmını kız çocukları oluşturuyor ve karne heyecanını ilk defa yaşadılar. İlköğretime bu yıl kazandırılan 8- 16 yaş arasındaki çocukların yüzde 80'i okuma yazma öğrendi'' dedi.

İLK KARNE HEYECANI

Bu ders yılı başında 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasında ailesi ikna edilerek 16 yaşında okula başlayan Fidan Turgut da, karnesini öğretmeninin elinden aldı. Yaşıtlarının aksine eğitime yeni başlamasının umudunu kırmadığını ve çok çalışarak cehaletten kurtulacağını söyleyen Fidan, ''Okulu ve öğretmenlerimi çok seviyorum. İlk kez karne almak beni çok mutlu etti. Tek hayalim okulu bitirdikten sonra hemşire olabilmek'' diye konuştu. Fidan Turgut, karnesini defterinin arasına koyarak evinin yolunu tuttu.

Okul Müdürü Mustafa Fırat ise, öğretmenlerinin çabasıyla bu eğitim ve öğretimde okul çağını aşmış yaklaşık 150 öğrencinin ilköğretime kazandırıldığını anlattı. Yeni okula başlayan bu öğrenciler için 4 ayrı derslik oluşturduklarını kaydeden Fırat, ''Genelde yoksul kesim ailelerin ikamet ettiği bu mahallede 210 civarında çocuğun, aileleri tarafından okula gönderilmediğini tespit ettik. Bu öğrencileri okula kazandırmak için okul yönetici ve öğretmenler olarak dönem başlarında ve yaz aylarında yaklaşık 150 öğrencinin ailesiyle tek tek görüşerek onları ikna ettik. Ancak çoğunluğunu kızların oluşturduğu 60 öğrencinin ailesini ikna edemedik'' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title