Haberler

16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başladı

Güncelleme:

Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi, bu yıl Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin 16.'sı için perde dedi.

Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşen galada kadın sinemacılar, aktivistler, sanatçılar, akademisyenler, yazarlar ve siyasetçiler katıldı.

İstanbul'dan Trabzon, İzmir, Antalya, Bodrum, Mersin, Adana, Diyarbakır dahil 8 şehirde kadınlarla buluşacak olan festival baharı 10 Mayıs'ta Filmmor'un ardından, Uçan Süpürge ile devam edecek.

16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nde izleyiciler "kadın yönetmenlerin" "kadın filmlerinden" öte, sinemaya ve hayata farklı kadrajlar açan kadınların, 21. yüzyılın ustalarının "sinemayla dansını" izleme olanağı bulacak. Türkiye ve dünyadan 48 filmle birlikte söyleşiler, atölyeler, toplu gösterimlerle dolu dolu bir program sunacak festival bu yıl: "Ne Söz Biter, Ne Yol, Ne de Düş" dedi.

Melek Özman: Festival hepimize, her şeye rağmen mümkünün olduğunu gösteriyor

Şirin Tekeli videosu ile başlayan gecede Festival Koordinatörü Melek Özman açılış konuşmasında "Zor zamanlar geçiriyoruz ama bir aradayız. Her şeyin mümkünlüğün gösteren bir festivalde, 16. kez burada, sizinle olmaktan çok mutluyuz. Sinemada buluşmak, kendimize vakit ayırmak, birbirimizle buluşmak umarım hepimize iyi gelir. Festivalde, bu yıl Festival Baharı'nda 8 şehirdeyiz, Filmmor'un ardından Uçan Süpürge var. İki buçuk ay boyunca Kadın Filmleri Festivali var, Festival Baharı var, kadınlar var, kadınların sineması var." dedi.

Alin Taşçıyan: Bir arada olmak, korkmamak, susmamak ve hayata ara vermemek çok önemli

Festival Programa Danışmanı Alin Taşçıyan festivale dair "Öncelikle bütün destekçilerimize çok teşekkür etmek isterim. Konuklarımıza da burada oldukları için tek tek teşekkür ederiz." dedi ve "Bir arada olmak, korkmamak, susmamak ve hayata ara vermemek çok önemli. O yüzden filmlerimizi gösteriyoruz, yoğun biçimde gösteriyoruz. Korkmayın bir araya gelelim, hayatın bu güzel tarafını da sürdürelim"in altını çizdi.

15 yıldır kadınların yarışma değil dayanışma diyerek yarışmasız olarak süren festivalin "Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü" Ölçek filmiyle Emine Gezici Üstündağ'a verildi.

Emine Gezici Üstündağ: Cam Tavan Bizim Beynimizde ve Sadece Camdan, Kırılmaz Değiller

Emine konuşmasında cam tavanların biraz da kafamızda ve sadece camdan olduğunu belirterek "Buradan kendime ve sizlere hatırlatmak istiyorum. Bu cam tavanlar kırılmaz değiller, imkansız değil kırmak. Daha önce hiç film yapmamıştım, geçen yıl filmimi yaparken bu ödülü alacağımı hayal edemezdim. İlk filmimdi ama yapmaya devam edeceğim, bir hikaye anlattım ve o hikayeyi dinleyen birileri var. Neden daha fazla hikaye anlatmayalım ki?" dedi.

21. Yüzyıl Sinemada da Kadınların Yüzyılı Olacak

21. yüzyıl sinemada da kadınların yüzyılı olacak diyen Filmmor Festival Ekibi, açılışa katılan yönetmenler Roqiye Tavakoli, Nicola Sangs, Lulu Keating, Emine Gezici Üstündağ, Neslihan Siligür ve Beril Ece Güler ile festivali açtı.

Kadınların Sineması, Kadınların Festivali

Filmmor Kadın Kooperatifi, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Antalya Kadın Dayanışma Derneği, Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği, İzmir Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Kadın Emeği Kolektifi Derneği, Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği ve Adana Kadın Platformu dayanışması ile 16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali; 8 şehirde, 2 ay boyunca tüm gösterimler ve etkinliklerini, bu yıl da ücretsiz olarak kadınlarla buluşturacak.

Festival Programından Bilgiler

Film programında; Kadınların Sineması; Komşu Komşunun Filmine Muhtaç seçkisi; Kadınlar Vardır; Bedenimiz Bizimdir: Cinsel Taciz; Cins-iyet-ler; Toplu Gösterim: Fiona Tanbölümleri altında gösterilecek filmlere ek olarak Çocuklara Özel Seans var.

Etkinliklerde ise Kendine Ait Biz Cüzdan: Yeni Kuşak Kadın Yapımcılar ve Vakti Geldi: Film Endüstrisinde Cinsel Taciz panelleri, Kısa Film Atölyesi, Feminist Bellek: Kate Millett ve Şirin Tekeli özel etkinliği ön plana çıkıyor. Kadınlar Vardır forumunda sinema sektörü bileşenleriyle buluşmalar ve söyleşiler düzenlenecek.

Ajandanıza Şimdiden Not Edin

Programı, katılımcıları, etkinlikleri ve film atölyeleri her yıl merakla beklenen Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 16. yılında da kadınlarla buluşmak için gün sayıyor. Festival şehirler ve tarihleri;

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antalya Bodrum İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title