Haberler

16. Uluslararası Ayakkabı Fuarı

Güncelleme:

"Komşumuz, Irak'la alakalı koymuş olduğumuz politikaların, mutlaka sürdürülebilir olmasına dikkat ediyoruz."

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,

"Komşumuz, kardeş ülkemiz Irak'la alakalı koymuş olduğumuz politikaların, mutlaka sürdürülebilir olmasına dikkat ediyoruz. Bizler niyetlerimizi ve gayretlerimizi biliyoruz. Onlarla alakalı düşündüklerimiz son derece açık ve Irak'ın normalleşmesine konacak katkının, en büyük katkının yine ülkemizden geleceğini biliyoruz. O yüzden biz kardeşlerimizle anlaşırız, şu veya bu şekliyle zaman zaman iletişim kopuklukları olabilir ama bizler temkinli ve her zaman olduğu gibi büyük devlete yakışır bir kurumsal hafızamızı muhafaza etmek zorundayız. O açıdan herhangi bir problem olmaz, varsa da o problemler giderilir" dedi.

Bakan Yıldız, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve Gaziantep Kunduracılar Odası işbirliğiyle Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen "16. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı"nın açılışındaki konuşmasında, daha önce büyük şehirlerde yapılan bu tür fuarların Gaziantep'te açılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Türkiye'nin dünyanın büyüme hızından daha hızlı büyüdüğünü ifade eden Yıldız, rakamların da Gaziantep'in Türkiye'nin büyüme hızından daha hızlı büyüdüğünü gösterdiğini dile getirdi.

"Gaziantep'in çalışkan insanlarını, sanayicilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum" diyen Yıldız, 6 milyar dolarlık ihracatın bir şehir için önemli ve büyük bir rakam olduğunu kaydetti.

Gaziantep'te beraberce iş yapma kültürüne çok fazla önem verildiğini ifade eden Yıldız, Gaziantep'in enerji tüketiminde Kayseri'nin yaklaşık 5 katı kadar rakamla çalıştığını vurguladı.

-"Daza fazla çalışmak zorundayız"

Türkiye'de siyasi istikrarın sürdürülebilir hale geldikten sonra buna inanan insanların sayısının parti ayrımı yapmaksızın arttığını dile getiren Bakan Taner Yıldız, şöyle konuştu:

"Artık bu işin geri dönüşü olmaz Allah'ın izniyle. İnsanlarımız hak ettiği refah seviyesinden artık vazgeçmezler. Bulduklarından geri gitmezler ve bizler bu gayretlerimizi, bu niyetlerimizi artırarak devam edeceğiz. Her birimizin bu 10 yıl içerisinde çok ciddi bir çalışması oldu. Ama ülke için daha fazla çalışmak zorundayız. Gaziantep bunun en iyi örneklerinden bir tanesi."

-Irak'la ilgili politikalar

Irak'taki gelişmelere değinen ve normalleşmesine en büyük katkıyı Türkiye'nin vereceğini ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

"Biz hemen, komşumuz, kardeş ülkemiz Irak'la alakalı koymuş olduğumuz politikaların, mutlaka sürdürülebilir olmasına dikkat ediyoruz. Bizler niyetlerimizi ve gayretlerimizi biliyoruz. Onlarla alakalı düşündüklerimiz son derece açık ve Irak'ın normalleşmesine konacak katkının, en büyük katkının yine ülkemizden geleceğini biliyoruz. O yüzden biz kardeşlerimizle anlaşırız, şu veya bu şekliyle zaman zaman iletişim kopuklukları olabilir ama bizler temkinli ve her zaman olduğu gibi büyük devlete yakışır bir kurumsal hafızamızı muhafaza etmek zorundayız. O açıdan herhangi bir problem olmaz, varsa da o problemler giderilir."

Türkiye'nin siyasi istikrarı sürdürmeye devam edeceğini aktaran Yıldız,

"Çalışkan, gayretli ve son derece Türkiye'nin kalkınmasına katkı koyan şehirlerimize tabii ki daha fazla vereceğiz. O açıdan siyasi istikrarı, hemen yanı başımızda, her zaman olduğu gibi hissedebilirsiniz. Uğraşımız ve gayretimiz bu yöndedir" diye konuştu.

Yıldız, Türkiye'deki ayakkabıların yarısından fazlasının Gaziantep'te üretildiğini duyunca şaşırdığını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Taner Yıldız Gaziantep Türkiye Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title