Haberler

16. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi

Türkiye Spor Hekimleri Derneği tarafından düzenlenen 16. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi, Antalya'da başladı.

Türkiye Spor Hekimleri Derneği tarafından düzenlenen 16. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi, Antalya'da başladı.

Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrenin açılış töreninde konuşma yapan Türkiye Spor Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Ülkar, "Şu anda 23 ilimizde ve KKTC'de toplam 83 spor hekimliği uzmanı görev yapmaktadır. Spor hekimliği ana bilim dalı bulunan 12 üniversitenin 9'unda uzmanlık eğitimi verilmektedir." dedi.

Türkiye Spor Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve kongrenin başkanı Prof. Dr. Metin Ergün de spor endüstrisindeki hızlı gelişmenin kendilerine daha fazla sorumluluk yüklediğini belirtti.

Bu sorumluluğu yerine getirebilmek adına tecrübenin yanı sıra bilgileri güncel tutmanın ve yenilikleri takip etmenin zaruri olduğunu ifade eden Ergün, şöyle konuştu:

"Kongremizde bu nedenle 'futbol ve sağlık' ana teması altında, özellikle ve bir anlamda futbolun mutfağındaki bütün paydaşları bir araya getirerek sporcu sağlığı ve performansını koruma ve geliştirmeye yönelik ölçüm ve değerlendirmeler ile güncel tedavi yöntemlerindeki son gelişmelerin tüm yönleriyle tartışılmasını ve bilgi paylaşımının yapılabilmesini hedefledik. Kongre süresince, sahaların sağlık kahramanları olarak bir anlamda futbolun sağlığını konuşacağız."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer ise sporcu sağlığına hizmet edenlerin bir araya geldiğini belirterek, "Önceden sadece masörle giden sağlık işleri bugün doktor koordinasyonunda, doktor-fizyoterapist-masör klasik üçgenine ek olarak beslenme uzmanları ve psikolojik performans danışmanlarının da içinde bulunduğu gerçek bir takıma dönüştü. Bir takım olarak çalışmak çok önemli. TFF Sağlık Kurulu olarak hep beraber çalışıyoruz, bu nedenle her zaman bu desteği vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

16. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi, 5 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA / Spor

Antalya Belek Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title