Haberler

16. Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası Yarın Japonya'da Başlıyor

Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası, Yarın Japonya'da Başlıyor.

Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası, yarın Japonya'da başlıyor.

15. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nın bugün sona ermesinin ardından, yarın 24 takımın katılımıyla start alacak olan Dünya Erkekler Şampiyonası'nda Türkiye yer almıyor.

Türk Milli Takımı, şampiyona için 2005 yılında katıldığı Avrupa Kıtası Elemelerinde ilk 2 turu geçmiş, ancak 3. turda grubunda ilk 2 takım arasına giremediği için Dünya Şampiyonası'na katılma hakkını yitirmişti.

Erkekler de, bayanlar gibi 4 ayrı grupta 6'şar takımla mücadeleye başlayacak. Grup maçları sonunda ilk 4 takım arasına girenler, 2. tura yükselecek.

4 ayrı gruptan ikinci tura yükselen toplam 16 takım, 8'er takımdan oluşan E ve F gruplarında mücadele edecek. Bu maçlar sonunda gruplarda ilk 2 sırayı alan 4 takım yarı finale yükselirken, yarı finalde E grubunun birincisi ile F grubunun ikincisi, F grubunun birincisiyle de E grubunun ikincisi mücadele edecek.

Gruplarda 3, 4, 5 ve 6. sırayı alan takımlar ise play-off maçlarına çıkacak. Gruplarında son iki sırayı alan toplam 4 takım ise şampiyonaya veda edecek.

Şampiyonada, Saitama kentindeki A Grubunda Japonya, Arjantin, Polonya, Çin, Mısır ve Porto Riko, Fukuoka kentindeki B Grubunda Brezilya, Fransa, Yunanistan, Küba, Avustralya ve Almanya, Nagano kentindeki C Grubunda İtalya, ABD, Venezuela, Bulgaristan, İran ve Çek Cumhuriyeti, Sendai kentindeki D Grubunda ise Sırbistan-Karadağ, Rusya, Kore, Kanada, Tunus ve Kazakistan yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title