Haberler

16 Ay Boyunca Pedal Çevirecekler

İstanbul'da Oturan ve Küresel Isınmaya Karşı Tema'nın Desteklediği Proje Çervesinde

İstanbul'da oturan ve küresel ısınmaya karşı TEMA'nın desteklediği proje çervesinde bisikletle yola çıkan Gizem Altın ile Amerikalı eşi Bryan Nance, 16 ay sürecek bisiklet yolculuğu ile Avustralya'ya gidecek.

Küresel ısınmaya karşı TEMA Vakfı'nın desteklediği ve 16 ay sürecek proje çerçevesinde bisikletleriyle 3 gün önce İstanbul'dan yola çıkan Gizem Altın ile eşi Bryan Nance, Adapazarı'na ulaştı. Çift, Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ı makamında ziyaret ederek, yolculukları hakkında bilgi verdi.

Gizem Altın ile Bryan Nance, Vali Atak'a, Avustralya'nın Başkenti Syndey'e kadar 25 bin kilometre yol katedeceklerini söyleyerek, "İstanbul'da çalıştığımız işyerlerinden istifa ettik. Tüm mal varlığımızı da satarak, bisikletlerimizle yola çıktı. Yolculuumuz boyunca 25 bin kilometre yol giderek, 15 ülkeden geçin Sydney'e ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız, küresel ısınmaya karşı dikkat çekerek, bilinç oluşturmak" dediler.

Vali Hüseyin Atak ise, çifti bu duyarlı davranışlarından dolayı kutlayarak, "Size ve yaptığınız işe hayran kaldım. Küresel ısınma hepimizi tedirgin eden bir konu" dedi.

(HA-AK) 11.03.2008 17:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title