Haberler

16. Asya Teknoloji ve Matematik Konferansı Abant'ta Başladı

16.Asya Teknoloji ve Matematik Konferansı Abant'ta başladı.

16. Asya Teknoloji ve Matematik Konferansı Abant'ta başladı.

Organizasyon Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Karakırık ve Uluslararası Düzenleme Kurulu Başkanı Radfort Üniversitesi'nden Prof. Wei Chi Yang, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 25 ülkeden 150 yabancı, 50 yerli akademisyen ve 81 ilden 100 öğretmenin katıldığı konferansta, "Teknolojinin matematik eğitime entegrasyonu; dünü, bugünü ve yarını" konularının ele alınacağını söyledi.

Konferansla, matematik eğitiminde teknolojinin nasıl kullanılacağı hakkında katılımcılara güncel bilgiler sunulacağını belirten Doç Dr. Karabıyık,

"Matematik eğitiminde kullanılan yazılımlar şu anda burada... Bizim yazılım konusunda eksiklerimiz mevcut. Bu sene yaptığımız çalışmalar ve bu konferansımızla bu yazılım açığımızı kapatmaya çalışıyoruz. Eğitim alanında bir sürü yazılım çevirdik ve hala devam ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı donanımı sağladıktan ve okullara akıllı tahtaları koyduktan sonra kullanılacak matematiksel yazılımlar şu anda hazır diyebiliriz" dedi.

Prof. Wei Chi Yang ise Asya Teknoloji ve Matematik Konferansı'nın teknolojinin matematik eğitiminde kullanılmasının Türkiye'de destekleyici bir ortam oluşturacağını kaydetti.

16. Asya Teknoloji ve Matematik Konferansının açılışında, Bolu Halk Oyunları ekibi yöresel oyunlarını sergiledi.

- BOLU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title