Haberler

155 milyon TL değerinde ikinci el elbise pazarı

Güncelleme:

Modacruz ilk çeyrekte yüzde 500 büyüdü.

İnternet kullanıcılarını ikinci el modaya alıştıran marka 2014'te açıldığından bu yana, güçlü iş modelinin de etkisiyle kısa sürede büyük ivme yakaladı. Bugün site içerisindeki ürünlerin toplam değeri 155 milyon TL'ye ulaşıyor. Buradan alışveriş yapan kadınların toplam tasarrufu ise yılda 50 milyon TL'yi buluyor. Hem mobil uygulama hem de web üzerinden kullanılabilen Modacruz, ayda 5 milyon kez ziyaret ediliyor. Replika ve hasarlı ürün satışını engellemek için de ödeme sistemi aracılığıyla önlem alınıyor. Ünlü isimler ve blogger'ların da gardıroplarını açtığı Modacruz, Türkiye'de modasever kadınlar arasında iletişimin ve alışverişin yeni adresi olarak görülüyor.

İkinci el moda platformu Modacruz, yılın ilk çeyreğinde cirosunu geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 500 artırdı. Türkiye'nin en büyük moda odaklı online pazar yeri girişimi olarak öne çıkan markanın şimdiki hedefi ise, geçtiğimiz yılın cirosunu yılsonunda da 5'e katlamak.

2014 yılında kurulan Modacruz, Türkiye'deki internet kullanıcılarının beklentilerine hitap eden güçlü iş modeli ile kısa sürede başarıyı yakaladı. Kullanıcılar sitede, giymediği kıyafetlerini diğer modaseverlerle buluşturarak nakit elde edebiliyor veya orijinal marka ürünleri kolayca satın alabiliyor. Marka, yalnızca modaya odaklanıyor olmasıyla benzerlerinden ayrılıyor.

TOPLAM ENVANTER DEĞERİ 155 MİLYON TL

Aksesuardan dış giyime sitedeki on binlerce ürünün toplam değeri 155 milyon TL'ye ulaşıyor. 900'ü aşkın markaya ulaşılabilen sitede hem lüks ve tasarım kıyafetler hem de daha uygun fiyatlı fast-fashion markalar bir arada yer alıyor; her bütçe ve her zevke uygun bir model bulunuyor.

50 MİLYON TL TASARRUF ETTİRDİ

Modacruz Kurucusu ve CEO'su Melis Güçtaş, Modacruz'un iş modelinin paylaşım ekonomisini desteklediğini belirterek, "Sitede yüzde 90'a varan indirimlere ulaşılabiliyor. Modacruz kullanıcıları sadece geçtiğimiz yıl içerisinde marka kıyafetleri ikinci el tercih ederek toplam 50 milyon TL tasarruf etti. Modacruz'a hem mobil uygulaması hem de web'den ulaşılabiliyor ve ayda toplam 5 milyon kez ziyaret ediliyor" dedi.

TÜM ALIŞVERİŞLER GÜVENCE ALTINDA

Modacruz, replika ya da hasarlı ürün satışının önüne geçmek için bir ön denetleme mekanizması olarak, siteye yüklenen ürünlerin tümünü yayına almadan önce inceliyor. Fakat tam bir güvence sağlamak için, ödeme sistemini bu doğrultuda oluşturmuş durumda. Modacruz üzerinden bir ürün satın alındığında, ödeme ancak kullanıcı ürünü teslim alıp onayladıktan sonra satıcının hesabına geçiyor. Sipariş kullanıcıya ulaşmamışsa ya da ürün ilandaki tanıma uymuyorsa ücretsiz iade yapılıyor.

ÜNLÜ GARDIROPLARI İLGİ ÇEKİYOR

Moda dünyasına seçimleriyle yön veren ünlü isimler ve moda blogger'ları da Modacruz'u keşfedenler arasında. Deniz Akkaya, Ayşe Kucuroğlu, Ece Erken ve Gamze Biran gibi başarılı isimler, sitede hem alışveriş yapıyor hem de kendi Modacruz dolaplarını açarak ürünlerini satışa sunuyor.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Moda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title