Haberler

154 Kaçak Göçmen Son Anda Kurtarıldı

İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na olumsuz hava şartlarına rağmen kaçmaya çalışan 154 kaçak göçmen, şişme botları alabora olmak üzereyken kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, şişme botlarla Sakız Adası'na kaçmaya çalışan 154 Suriyeli kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerinin üç ayrı operasyonunda şişme botları batmak üzereyken kurtarıldı. Çeşme körfezinde devriye görevi yapan TCSG 30 ve KB-4309 Sahil Güvenlik botları, saat 00.10 sıralarında, Dalyan Uçburun açıklarında iki ayrı şişme bot tespit etti. Sert hava nedeniyle botları su almaya başlayan kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik ekiplerinin zamanında müdahalesiyle ölümden döndü. TCSG 30 Sahil Güvenlik botunun müdahale ettiği şişme bottaki 76 Suriyeli kaçak göçmen, ekipler tarafından tek tek kurtarılarak Sahil Güvenlik botuna alındı. Kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik botu tarafından Çeşme İskelesine götürüldü.

BELİNE BAĞLI İDRAR TORBASI İLE KAÇMAYA ÇALIŞTI

Öte yandan, KB-4309 Sahil Güvenlik botu da, aynı saatlerde Dalyan Uçburun açıklarındaki ikinci şişme bota müdahale etti. Aralarında böbrek hastası olan ve idrar torbası beline bağlı olan bir Suriyeli'nin de bulunduğu 18 kaçak göçmen, su almaya başlayan şişme bottan kurtarılarak Sahil Güvenlik botuna alındı. Sahil Güvenlik ekipleri, Çeşme İskelesine yanaşmadan 112 Acil Sağlık ekiplerine haber vererek, Çeşme İskelesine gelmelerini istedi. KB-4309 Sahil Güvenlik botu, Çeşme İskelesine yanaşır yanaşmaz, böbrek hastası Suriyeli göçmen sedyeye alınarak ambulansa taşındı. Suriyeli göçmen, sağlık kontrolü için Çeşme Devlet Hastanesine sevk edildi.

MOTORLARINI YUNANLILARIN ALDIĞINI İDDİA ETTİLER

Kaçak göçmenleri Çeşme İskelesine indirdikten sonra devriye görevi için tekrar Çeşme körfezine açılan TCSG 30 Sahil Güvenlik botu, aldığı ihbar üzerine saat 05.30 sıralarında Yunan karasularına yakın bölgede motoru olmayan ve su alması nedeniyle batmak üzere olan bir şişme bottaki 60 Suriyeli kaçak göçmeni ölümden kurtardı. Sahil Güvenlik botuna alınan Suriyeli kaçak göçmenler, Yunan Sahil Güvenlik botunun kendilerini durdurduğunu, şişme botlarının motorunu söktüklerini, benzin bidonlarını da aldıktan sonra, şişme botlarını Türk karasularına kadar çekerek botlarını bırakıp kaçtıklarını iddia etti. Çeşme İskelesine getirilen aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da olduğu kaçak göçmenlere, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından yiyecek ve içecek dağıtılarak insani ihtiyaçları karşılandı. 154 kaçak göçmenin işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edileceği öğrenildi.

(Muhammet İsa Atagöz/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan İzmir Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title