Haberler

150 Yıllık Gramofonlar İlk Günkü Gibi Çalışıyor

Bursa'da Bir Antikacıya Getirilen 2 Orijinal Gramofon 150 Yıl Önce İmal Edildikleri Günkü Gibi Taş Plakları Çalmaya Devam Ediyor.

Bursa'da bir antikacıya getirilen 2 orijinal gramofon 150 yıl önce imal edildikleri günkü gibi taş plakları çalmaya devam ediyor.

Ulucami'nin doğu avlusu çıkışında antikacılık yapan Ahmet Aygenç, İngiliz malı ceviz sandıklı gramofonun İstanbul'daki tarihi bir konaktan çıktığını belirterek, "Oirjinal His Mastersvoice marka komodinli bir gramofon, ilk günkü netliğinde taş plakları çalıyor. Komidinin orta kısmından sesler çıkıyor, alt dolaplarına da plaklar konulabiliyor. Çok az kullanıldığı için günümüze kadar çalışır vaziyette gelmiş. Meraklıları için Zeki Müren ve Dede Efendi'nin taş plaklarını dinlemek mümkün olabilir. 3 bin YTL'ye alıcı bekleyen gramofonun iğneleri bile orijinal" diye konuştu.

Borusuz ilk imal edilen 150 yıllık gramofondan da elinde bulunduğunu belirten antikacı Ahmet Aygenç, bin 250 lira değerindeki bu aletin de nadir bulunan enstürümanlardan olduğunu bildirdi. Gramofon alanlara hediye olarak eski taş plaklardan da veriliyor. Aygenç, "Bu aletler eski parçaları taş plakta dinlemek isteyenleri bekliyor" dedi.

(İRF-MŞ)

10.02.2008 11:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title