Haberler

150 Yıldır Büyük Acılar Çektiler

100-150 YILDIR BÜYÜK ACILAR ÇEKTİLER Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingin ardından, Balçova'daki Kaya İzmir Termal Convention'da düzenlenen Türkiye Balkan Buluşması'na katıldı.

100-150 YILDIR BÜYÜK ACILAR ÇEKTİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingin ardından, Balçova'daki Kaya İzmir Termal Convention'da düzenlenen Türkiye Balkan Buluşması'na katıldı. Başbakan Erdoğan, konuşma yapacağı kürsüye 'Evladı Fatihan Recep Tayyip Erdoğan' diye davet edildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantıda Erdoğan, şöyle konuştu:

"Balkanlardan gelerek İzmir'e yerleşen değerli kardeşlerim. Büyük Balkan ve Rumeli buluşması hayırlara vesile olsun. Son 100-150 yıldır sürekli büyük acılar yaşadılar, büyük çileler çektiler. Bu kardeşlerimiz asırlardır yaşadıkları toprakları geride bıraktı. Anadolu'ya Trakya'ya gelmek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları tüm sıkıntılara rağmen kadim yurtlarını terk etmeyen kardeşlerimiz de var. Onlar varlıklarını sürdürme mücadelesi verdiler. Bu kardeşlerimize de huzurlarınızda gönülden sevgilerimi iletiyorum. Balkanlarda, Rumeli'de yaşayan tüm kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. Oraların boşalmasına gönlümüz razı gelmez. Oradaki kardeşlerimiz yaşadıkları yerlerde desteklemenin sorunlarını orada çözmenin yolunu aradık. Bunu yaptık."

Başbakan Erdoğan, Balkanlar'da yaşanan savaşları ve dramları hatırlatarak, partisinin bölgeye yaptığı yatırımları şöyle anlattı:

"Balkanlar dünyanın en güzel coğrafyalarından biri olmasına rağmen sürekli çalkantılara maruz kaldı. İstikrarsızlıktan etkilenenlerin başında bizim kardeşlerimiz geliyor. 1989 yılında Bulgaristan'da yaşanan büyük göçün yarattığı dramları biliyoruz. 1992- 1995 yılları arasında yaşanan savaş aklımızda. 2008 yılına kadar Kosova'da süren olaylar hepimizin yakından bildiği konu. Biz bu bölgenin huzura kavuşmasını istiyoruz. Balkanlar'da, Rumeli'de yaşayan her acının kendi acımız olduğunu bilerek hareket ediyoruz. Balkanlar'a ve Rumeli'ye yönelik politikalarımızda kültürümüzle mirasın korunması yanında ekonomik kalkınmayı sağlamaya özel önem veriyoruz. Bunu Kosova'da Bosna'da hatta bunu Bulgaristan'da yapıyoruz. Arnavutluk'ta yapıyoruz hatta Batı Trakya'da yapıyoruz. Bölgede yürüttüğümüz yüzlerce proje var. Oradaki kardeşlerimiz ekonomik anlamda istiyoruz ki üretken hale gelsin kendi ayakları üstünde dursunlar."

"BU OYUN DEŞİFRE OLMUŞTUR"

Başbakan Erdoğan, Gezi olayları ile başlayan hala devam eden süreçte rol aldığını söylediği örgütün deşifre olduğunu, halkın bunlara itibar etmediğini öne sürerek, "Bugün Türkiye yeni bir İstiklal mücadelesi içinde. Gezi olayları ile başlayan son günlerde yeniden ortalığı karıştırmaya çalışan bu oyun deşifre olmuştur. Bu oyunun maşası olan örgüt birer birer ortaya çıkmıştır. Milletimiz asıl hedefin Türkiye olduğunu görmüştür. 30 Mart seçimleri nedeniyle gittiğimiz yer yerde coşkuyla karşılanıyoruz. Bugün İzmir bunun en güzel örneğidir. Bu mücadeleyi de kazanacağız. Türkiye'de milletin iradesinin üstünde bir güç olmadığını Türkiye'nin karanlık senaryolara teslim olmayacağını tüm dünyaya gösteriyoruz. Balkanlar'daki ecdad yadigarı eserlere sahip çıkma konusunda önemli işler yaptık. Mostar'ı, Sinan Paşa Camisi'ni, Fatih Sultan Mehmet Camii'ni, Murat Hüdavendigar Türbesi'ni unutmak mümkün mü? Bunlar ayağa kalktıkça oradaki kardeşlerimiz farklı mutluluk duyuyorlar. TİKA Balkanlar'da yürüttüğü faaliyetleri genişleterek sürdürüyor."

"İZMİR'İ SIÇRATALIM İSTİYORUZ"

Başbakan Erdoğan, seçimde İzmir'de yerel yönetimlerin merkezi yönetimle birleştirilmesini isteyerek, şöyle konuştu:

"İzmir'i istiyoruz ki bir görelim, beraber görelim, iri görelim, diri görelim, kardeş görelim, Türkiye görelim. Biz ayrılıklara prim vermeyeceğiz ve birbirimizi Yunus'un diliyle yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz. Türkiye yerel seçime gidiyor. Merkezi yönetimle yerel yönetimin bütünleşeceği anlamına gelen bir seçim olarak bunu görmeliyiz. Çünkü İzmir buna muhtaç. İzmir'de bir değişim olsun istiyoruz. Çünkü İzmir buna bu yapıya layık değil. Çok daha güzeli olsun istiyoruz. Bunu yapar mıyız? Yaparız. Ama bunu işi bilen kılıcı kuşanan yapan. İşte o irade aşk, dert ve sevda bizde var. Rumeli'de Balkanlar'da nasıl fellik fellik dolaşıyorsak biz İzmir'i nasıl merkezi yönetim olarak yaptığımız yatırımlarla bir yere getirdiksek yerel yatırımlarda eksik olan İzmir'e ayağa kaldıralım sıçratalım istiyoruz."

BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA ŞARKISINA İSTEK YAPTI

Balkan İşadamları Derneği Başkanı İsmail Karaduman, Başbakan Erdoğan'a plaket takdim etti. Başbakan Erdoğan, şarkıcı İsmail Özkan'ın söylediği, kendi adına yazılan "Sen Allah'ın bir lütfusun" şarkısını dinledi. Başbakan Erdoğan İsmail Özkan'dan "Beraber yürüdük biz bu yollarda" adlı şarkıyı söylemesini istedi. Özkan'ın söylediği şarkının ardından dombra marşı çalındı.

Başbakan Erdoğan daha sonra konferans salonundan otel bölümüne geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rumeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title