Haberler

150 Bin YTL Bulunamadı ve Erzurumsporlu 20 Futbolcunun Lisansı İptal Edildi

İddaa Lig B Kategorisi 4. Grup'ta Mücadele Eden Erzurumspor'un, 340 Bin YTL Tutarındaki Aile Birliği Borcunun Dün Ödenmesi Gereken 150 Bin YTL'lik Kısmını Ödeyemediği İçin Futbol Federasyonu, Ara Transferde Alınan 20 Futbolcunun Lisansını İptal Etti.

İDDAA Lig B Kategorisi 4. Grup'ta mücadele eden Erzurumspor'un, 340 bin YTL tutarındaki aile birliği borcunun dün ödenmesi gereken 150 bin YTL'lik kısmını ödeyemediği için Futbol Federasyonu, ara transferde alınan 20 futbolcunun lisansını iptal etti.

Yaklaşık iki hafta önce Erzurumspor'un lisansları iptal edilmiş, ancak Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler'in borçların ödeneceğine dair Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci'ye taahhüt vermesinin ardından Mavi Beyazlılar, Pazarspor maçına çıkabilmişti. Ancak Vali Güvenç ve Belediye Başkanı Küçükler'in Futbol Federasyonu'na verdiği taahhütü yerine getirmemesi üzerine, federasyon, geçtiğimiz Cumartesi günü lisansları yeniden iptal etmiş ancak bir dönem Erzurum Valiliği yapan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın devreye girmesi ile Erzurumspor'a Çarşamba gününe kadar ek süre verildi.

Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar 150 bin YTL'nin ödenememesi yüzünden, dün sabah saatlerinde Futbol Federasyonu'ndan lisansların iptal edildiğine dair resmi yazı kulübe gönderildi. Pazar günü deplasmanda Yeni Kırşehirspor ile karşılaşacak olan Erzurumspor, lisansların iptal edilmesi ile bu maça çıkamayacak.

Kulüp Başkanı Adem Keser, 2001-2002 futbol sezonundan kalan borçların Futbol Federasyonu tarafından hep idare edildiğini, ancak kendilerinin göreve gelmesi ve takımın başarılı sonuçlar alarak, yeniden Süper Lig hedefi belirmesinin ardından federasyonun faturayı kendilerine kesmek istediğini savundu.

Yönetim olarak bu borcu ödemelerinin mümkün olmadığını ifade eden Başkan Keser, "Göreve geldiğimizde Erzurumspor 13 puanla son sırada ve küme düşmenin en büyük adayıydı. İkinci yarıda oynadığımız 5 maçın 4'ünü kazanıp, 25 puana ulaştık ve zirve hesapları yapmaya başladık. Kurduğumuz kaliteli kadronun parasını bile ödemekte güçlük çekerken, 6-7 yıldan bu yana biriken borcu bize ödettirmek istiyorlar. Şehrin sahibi olan üst düzey yöneticilerden ve işadamlarından yardım bekliyoruz. Eğer beklediğimiz destek gelmezse, acı son kaçınılmaz olacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title