Haberler

15 Yıldır Yaptırmak İçin Mücadele Verdiği Sokak Çeşmesini Restore Ettirdi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yaşayan Fahriye Vardar (92), 15 yıldır yaptırmak için uğraştığı sokak çeşmesini restore ettirdi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yaşayan Fahriye Vardar (92), 15 yıldır yaptırmak için uğraştığı sokak çeşmesini restore ettirdi.

1766 yılında yapılan Abdurrahman Ağa zevcesi Aişe Hatun Çeşmesi, arkeolojik sit alanında olması sebebiyle yıllarca atıl halde bırakıldı. Son olarak Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'ın gayretleriyle çeşmenin restore edilerek hizmete açılmasının ardından gönlünün rahat olduğunu ifade eden Vardar, "Belediye reisimiz Eyüp Yılmaz'dan Allah razı olsun. Sağlıklı ve uzun ömür diliyorum. Eğer kendisinin yardımları olmasaydı bu tarihi çeşmeyi yaptıramazdım. Bu alana 1995 yılında sit alanı konmuş. 15 yıldır verdiğim mücadele sonucunda Eyüp Yılmaz yetkili kurumlarla görüşerek sit alanı sorununu çözdü. Ölmeden önce yaptırmak istiyordum. Gözüm açık gitmeyecek" dedi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Belediye olarak bu çeşmenin restorasyonuna ortak olduğumuz için teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz üzere ilçemizde belirli bölgelere sit alanları koyuldu. 2017 yılına kadar arkeolojik sit alanından dolayı bu bölgelerde herhangi bir işlem yapılamadı. Bu tarihi çeşmede tescilli yerlerden bir tanesi. Tadilatın yapılabilmesi için kültür varlıkları koruma kurulundan müsaade alınması gerekiyordu. Biz bunu nihai sonuca ulaştırdık. Fahriye ablamız bizlere 15 yıldır uğraştığını söyledi. Atıl halde bulunan Tarihi Aişe Hatun Çeşmesini vatandaşlarımızın hizmetine açtık" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eyüp Yılmaz Çanakkale Lapseki Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title