Haberler

15. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

Festivalin ikinci gününde şiddetli rüzgar nedeniyle öğleden sonraki uçuşlar iptal edildi.

Fethiye'de devam eden 15. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nin ikinci gününde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle öğleden sonraki iptal edildi.

Sabah saatlerinde Babadağ'daki pistlerden uçuşlarını gerçekleştiren paraşütçülerin öğleden sonra uçuşlarına, şiddetlenen rüzgar nedeniyle izin verilmedi.

Rüzgarın kesilmesini bekleyen paraşütçüler, Belcekız Plajı'nda antrenman yaptı. Rüzgarın paraşütlerini doldurduğu paraşütçülerin çalışmaları, vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

Zaman zaman şiddetlenen rüzgar nedeniyle bazı paraşütçüler dengelerini kaybederek yerde sürüklendi, ağaç ve minibüslere çarptı.

Festival organizatörü Kadri Tuğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün başlayan festivalin ilk gününde hava şartlarının çok güzel olduğunu, yaklaşık 2 bin uçuş gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu uçuşların yaklaşık 500'ünün yamaç paraşütü akrobasisi, kuş adam ve base jump gösterilerinden oluştuğunu anlatan Tuğlu, yabancı ülkelerden gelerek festivale renk katan akrobasi pilotlarının gösterilerinin gökyüzünde görsel bir şov sunduğunu söyledi.

Tuğlu, bugün de öğle saatlerine kadar şovlarını gerçekleştirdiklerini ancak denizden esen şiddetli rüzgar nedeniyle öğleden sonra uçuşları durdurduklarını ifade etti.

- "Kaza ve üzücü bir olay yaşanmadı"

Yamaç paraşütü uçuşları için yağış ve bulutun önemli olmadığına dikkati çeken Tuğlu, rüzgar hızının 30 kilometrenin üzerine çıkmadığı sürece uçuşlarını gerçekleştirebileceklerini vurguladı.

Festivalin şu ana kadar iyi gittiğini, önemli bir kaza veya üzücü olay yaşanmadığını dile getiren Tuğlu, "İnşallah festival sonuna kadar da bu şekilde devam ederiz. Herkes çok iyi eğleniyor, otellerde iyi bir doluluk var. Bunun yanında Ölüdeniz'e günübirlik gelen vatandaşlarımızın sayısı da oldukça fazla" dedi.

Tuğlu, rüzgarlı hava nedeniyle uçuşların durdurulmasıyla bazı paraşütçülerin yer çalışması yaptığını, bunun hem şov hem de sporcunun paraşütle birlikteliğini geliştiren egzersiz olduğunu kaydetti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Ölüdeniz Babadağ Fethiye Tuğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title