Haberler

15. Uluslararası Kapadokya Sanat Buluşması

Nevşehir'in Uçhisar beldesinde düzenlenen 15. Uluslararası Kapadokya Sanat Buluşması başladı.

Nevşehir'in Uçhisar beldesinde düzenlenen 15. Uluslararası Kapadokya Sanat Buluşması başladı.

Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Hindistan, Malezya, İran, Tayvan, Gürcistan, Moğolistan, Libya, Mısır, KKTC, Makedonya, Fas ve Çin'den gelen ressamların katıldığı sanat kampı kapsamında atölye çalışmaları yapılıyor.

Çalışma öncesi, Kapadokya'nın doğal güzelliklerini yakından görme imkanı sunulan sanatçılar, serbest ve "Kapadokya" konulu resimlerini tuvale yansıtıyor.

Sanat kampına Malezya'dan katılım sağlayan Chrtistina Chan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşsiz doğal güzelliklere sahip bir bölgede sanat kampına katılmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Kapadokya'yı fotoğraflardan gördüğünü ve uzun süredir bölgeye gelmeyi hayal ettiğini aktaran Chan, davetli katıldığı kamp sayesinde hayalinin gerçekleştiğini, çalışmasına da "Kapadokya'nın büyüsü" adını verdiğini dile getirdi. Chan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de farklı sanat çalıştaylarına katıldım ama Kapadokya'ya hiç gelememiştim. Uzun süre önce fotoğraflarda gördüğüm bölgeye gelmenin hayallerini kurarken bu kampa davet edildim. Burası olağanüstü, eşsiz güzellikte bir doğaya sahip. Kapadokya rüyalarıma giren çok ilginç bir yer. Şimdi ise bölgenin büyülü dokusunu tuvalime resmediyorum."

Libyalı sanatçı Adnan Meatek de aynı sanat kampında daha önceki yıllarda da yer aldığını, Kapadokya'ya her gelişinde ilk günkü heyecanı hissettiğini söyledi.

Bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin kendilerine ilham verdiğini ifade eden Meatek, "Kapadokya gerek tarihi ve kültürel dokusu gerekse doğal yapısıyla mükemmel bir alan. Aynı zamanda, Kapadokya Sanat Kampı sayesinde çeşitli ülkelerden gelen sanatçılarla, farklı kültürleri tanıma ve etkileşimde bulunma şansını yakalıyoruz." dedi.

Çalışmanın organizatörü Abdullah Şen ise kampın ay sonuna kadar süreceğini, atölye çalışmaları sonunda ortaya çıkan eserlerin kapanış programında sergileneceğini kaydetti.

Kampın, katılımcıların sanatsal faaliyetlerine destek olduğunu vurgulayan Şen, etkinliğin bölgenin tanıtımına da katkı sağladığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Kapadokya Nevşehir Türkiye Uçhisar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title