Haberler

15. Uluslararası Eskişehir Film Festivali

Bu yıl, 15'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Eskişehir Film Festivali, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde düzenlenen galayla başladı.

Bu yıl, 15'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Eskişehir Film Festivali, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde düzenlenen galayla başladı. Festival kapsamında "onur ödülü", Münir Özkul, Ayşen Gruda ve Halit Akçatepe'ye verildi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Sinema Anadolu Salonu'nda gerçekleştirilen festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, film festivalinde AÜ'de üretilen daha çok filmin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Aydın, Eskişehir'de bir Film Platosu ve Medya Serbest Bölgesi kurulması noktasında, öncelikle Türk yapımcılarla görüştüklerini ardından Hollywood'a giderek incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

Uluslararası yapımcılarla da görüştüklerini bildiren Aydın, şöyle konuştu:

"AÜ liderliğinde fizibilite projemizi tamamladık. Ekonomi Bakanlığına götürdük. 2 Eylül kampüsünün hemen yanında 625 dönüm araziyi de hazırladık. Bütün her şey hazır. Projemizi, iki hafta önce Eskişehir'in 5 projesi arasında yerini aldı. Şimdi bu projenin gerçekleşmesi için kent kültürünün buna uygun olması lazım. Dünyada şu anda buna en uygun yer Eskişehir. Bakanlar Kurulu'na gidecek olan bu proje, buradan çıkacak kararla, yatırımcısı, ortağı, insan gücü hazır, stüdyoları, atölyeleri hazır bir platform, Eskişehir film festivaliyle birleştiği zaman amacına ulaşacaktır."

AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon da festival boyunca gösterime girecek filmlerin her birinin emek ürünü olduğuna dikkati çekerek, "Bu sadece, bir film festivali değil, bir emek festivali, bir tür Emek Sineması'dır" dedi.

Konuşmaların ardından gelenekselleştirilen "onur ödülü" bu yıl, Türk sinema sanatçıları Münir Özkul, Ayşen Gruda ve Halit Akçatepe'ye verildi.

Rahatsızlığı nedeniyle programa katılamayan Özkul adına ödülünü alan kızı Güner Özkul, "Her türlü ideolojinin peşinde koşan, birbirine destek ya da düşman olan herkesin bir elin parmaklarından daha az olabilecek ortak paydalarından biridir babam. Herkes için güzel insandır. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayşen Gruda'nın teşekkürlerini ileten bir video kaydı gönderdiği gecede, Halit Akçatepe'nin ödülünü ise sinema sanatçısı Uğur Polat aldı.

AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin "Teşekkürler Eskişehir" adlı kısa tanıtım filmiyle devam eden galaya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Yönetmen Zeki Demirkubuz katıldı.

Daha sonra festival, Srdan Golubovic'in yönettiği, 2013 Sundance Film Festivali: Özel Jüri Ödülü ve 2013 Berlin Film Festivali: Forum Ekümenik Jüri Ödülü'nü alan, "Circles (Kesişen Hayatlar)" filmiyle başladı.

13 Mayıs'a kadar sürecek etkinlik boyunca, 49 uzun, 58 kısa metraj film gösterilecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Halit Akçatepe Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title