Haberler

15 Temmuz'un Mamak Davası Başladı

15 Temmuz gecesi kalkışılan darbe girişiminde ihanetin, kara üssü olarak nitelendirilen 4. Kolordu Komutanlığı ve 28. Mekanize Tugayı Eşref Akıncı Kışlası davası başladı.

15 Temmuz gecesi kalkışılan darbe girişiminde ihanetin, kara üssü olarak nitelendirilen 4. Kolordu Komutanlığı ve 28. Mekanize Tugayı Eşref Akıncı Kışlası davası başladı.

Türkiye'nin en büyük kışlalarından biri olan 4. Kolordu Komutanlığı ve 28. Mekanize Tugayı Eşref Akıncı Kışlası'ndan çıkarılan tankların, Mamak Caddesi üzerinde binlerce vatandaş tarafından durdurulduğunu ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilgili davanın salı günü itibariyle başladığını belirtti.

Sonuna kadar takipçisiyiz

Akgül, "Bu davada hem müdahil hem de tanık olarak ifade verdik. 15 Temmuz gecesi tanklara nasıl göğüs gerdiysek, bugünde sonuna kadar bu davanın takipçisi olmaya devam ediyoruz. Bu işin sorumluları hak ettiği cezayı olana kadar bildiklerimizi ve yaşadıklarımızı anlatacağız" dedi.

Psikolojik savaş var

Mamak'ta yürüyen tankların üzerine vatandaşlarla birlikte çıkarak durduran ve yanında bir dava arkadaşını şehit veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, tanık olarak ifade verdiği davada, "Sincan Cezaevi'ndeki davalarda psikolojik bir savaş var. Örgütün mensuplarını dinledikçe şunu görüyorum; hiçbir şey olmamış gibi, sanki bizim arkadaşlarımızı şehit edenler onlar değilmiş gibi pişkinlik gösteriyorlar. Ancak çapraz sorgulamalarda her şey ortaya çıkıyor. Dolayısıyla ben bütün vatandaşlarımızı buraya fırsat buldukça gelmelerini tavsiye ediyorum. Burada şehit ailelerine ve davaya sahip çıksınlar. Biz bu konuda belediye olarak her türlü araç desteğini veriyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mesut Akgül Türkiye Mamak Politika Güncel Haberler

title