Haberler

15 Temmuz Şehitlerini Anmak İçin Demirkazık Dağına Tırmandılar

15 Temmuz şehitlerini anmak için Demirkazık dağına tırmandılarNİĞDE - Niğde'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağına zirve tırmanışı yaptı.

15 Temmuz şehitlerini anmak için Demirkazık dağına tırmandılar

NİĞDE - Niğde'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağına zirve tırmanışı yaptı.

Türkiye Dağcılık Federasyonun'un Niğde Çamardı ilçesinde bulunan Mümtaz Çankaya Dağ Evi'nin önünde başlayan tırmanışın yürüyüşü Emli vadisine varmadan sona erdi.

Tırmanış'da gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yılmaz Şimşek, amaçlarının 15 Temmuz'da şehit 249 şehidi ve tüm şehitleri yad etmek olduğunu söyledi.

Vali Şimşek, "Bugün çok anlamlı bir tırmanış yapıyoruz. Yarın 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü çerçevesinde bizde tüm ülkemizde olduğu gibi birçok etkinlikler yapıyoruz. Bizimde etkinliklerimiz arasında Demirkazık zirvesine sporcularımız ile birlikte tırmanış yapıyoruz. Amacımız 15 Temmuz'da şehit olan 249 şehidimize ve tüm şehitlerimize saygımızı yad etmektir. Bu ihanet ve karanlık geceyi milletimize unutturmamak, milletimizi bu konuda diri tutmak, canlı tutmak ve bu ihanet gecesini çocuklarımıza, torunlarımıza anlatmaktır. Bu çerçevede etkinlikler düzenliyoruz. Bugünde dağcılarımızla ve tüm sporcularımızla birlikte bu tırmanışımızı gerçekleştiriyoruz." dedi.

Tırmanışa UMKE, AFAD, JAK ve ambulans ekipleri de her ihtimale karşı hazır bulundurulurken tırmanışa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Çamardı Kaymakamı Batuhan Bingöl, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ersan Başar, kurum müdürleri ve dağcılar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Yılmaz Şimşek Çamardı Niğde Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title