Haberler

15 Temmuz Şehitleri Yüksekova'da Anıldı

Yüksekova ilçesinde, FETÖ darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanlar için anma programı gerçekleştirildi.

Yüksekova ilçesinde, FETÖ darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanlar için anma programı gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen Yüksekova İlçe Temsilciliğince, Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Vefa Buluşması" programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve 15 Temmuz'da halkın darbecilere karşı gösterdiği direnişin önemi anlatılan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Programda konuşan Memur-Sen Hakkari Şube Başkanı Nihat Gür, batı uygarlığının eskiden Türkiye'de on yılda bir darbe gerçekleştirdiğini söyledi.

15 Temmuz'un tüm İslam dünyasında hak ettiği değeri bulmasını ümit ettiklerini kaydeden Gür, "Bir toplum birbirine kenetlendiği zaman, bir davaya ve o davanın liderine bağlılığını gösterdiği zaman nelere kadir olduğunu gördük. Bizim elimizde çok değerli bir kaynak var medeniyet için. Elimizde Kur'an var, vahiy var, Resulullah'ın sünneti var. Buna sahip çıktığımız zaman şişirilmiş görünen balonların, emperyalist güçlerin ne kadar aciz olduğuna hepimiz birlikte şahitlik edeceğiz." diye konuştu.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen camiası olarak güçlendikçe sorumluklarının daha da artığına vurgu yapan Gür, şunları söyledi:

"Üyelerimiz hak ve hakkaniyet konusunda çok hassas olmalı. Yetkiyi almışsak bunun İslami kimliğe yakışır şekilde insanlara örnek olarak gösterilmesi çok önemlidir. İnşallah bu güzide topluluğun nice güzelliklere, nice değerlere imza atacaklarına inanıyorum. Bugün mücadelemizi taşıyan özellikle Yüksekova ve şu zamanda da yine bayrağı alan siz değerli dostları sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Eğitim-Bir-Sen Yüksekova Şube Başkanı Mustafa Can da büyük sıkıntılar atlatarak bugünlere geldiklerini dile getirdi.

Asla yılmadan yola devam ettiklerini ifade eden Can, şunları kaydetti:

"Çünkü davamızın kutsiyetine inanıyorduk. Davamıza olan inancımız bizi sımsıkı bağlıyor buna. Mücadele verdik. Mücadelenin yapılması gerektiği yerde sonuna kadar devam ettik. Ama mücadelemizin yetmediği yerde de seccademize sığındık. Ülkeyi işgal etmeye çalışan hainlere yönelik ilk ses veren, Yüksekova sokaklarını mesken belleyen tek grup Eğitim-Bir-Sen'dir. Biz bazı insanlar gibi bekle gör politikasını asla uygulamadık. Sayın genel başkanımız Eğitim Bir Sen ve Memur Sen olarak sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduklarını belirtti. Biz de buradan bir daha ifade ediyoruz. Bir milyon üyemizle emperyalist güçlere karşı yanınızda olduğumuzu, Yüksekova Eğitim Bir Sen olarak 410 üyemizle yanınızda olduğumuzu ifade ediyoruz."

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen üyelerine plaket verilen program, müzik dinletisiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Selahaddin Eyyubi Eğitim Bir Sen Memur Sen Yüksekova Politika Güncel Haberler

title