Haberler

15 Temmuz Şehitleri ve Çanakkale Şehitleri Törenle Anıldı

Çanakkale'de 15 Temmuz ve Çanakkale şehitleri törenle anıldı.

Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından Şehitler Abidesi önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan törende İstiklal Marşı okundu. Ardından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökce, 15 Temmuz şehitleri ve Çanakkale şehitleri için dua yaptırdı. Daha sonra törene katılan protokol üyeleri tarafından temsili şehitliklere karanfil bırakıldı. Tören Abdülkadir Katre Sana Tiyartosu'nun Şehitler Abidesi altında sergilediği 57'nci Alay oyunuyla son buldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Cumhurbaşkanımız himayesinde tüm Türkiye'de şehitliklerimizi ziyaret ettik. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü vesilesiyle bir araya geldik. Çanakkale'miz Türkiye'mizin milli şuurunun başkenti, Çanakkale'miz cumhuriyetimizin ön sözü. Dolayısıyla 15 Temmuz şehitleri Çanakkale'de Şehitler Abidesi'nde ayrı bin onur, ayrı bir ehemmiyet arz ediyor. 15 Temmuz gecesinde Ömer Halisdemirler ve birçok şehidimiz aynı şekilde bu milletin geleceği adına, bu milletin birliği ve beraberliği adına, milli egemenliğimize uzanan ellerin kırılması adına çok büyük bir bedel ödediler. 15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak, bu milletin her bir ferdinin görevi. Biz bu milletin evlatları olarak 15 Temmuz'u her sene büyür bir onurla anacağız. Ders alacağız. İbret alacağız. Bir daha o hain girişimlerinin olmaması için ne düşüyorsa üzerimize gayret göstereceğiz. FETÖ'ye, PKK'yla, mücadele başta olmak üzere, tüm örgütlerle olan mücadelemizi son aşamasına kadar elimizden geldiğince gayret edeceğiz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Turan Orhan Tavlı Çanakkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
title