Haberler

15 Temmuz Şehitleri İçin Üsküp'ten İstanbul'a Pedal Çevirecekler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: detay görüntüler Gostivarlı 13 yaşındaki Daim Muharem açıklaması Makedonya şampiyonluğu bulunan Ohrili Levent Rıfat açıklaması Daim'in babası Zekeriya Muharem açıklaması 15 Temmuz şehitleri için Üsküp'ten İstanbul'a pedal çevirecekler Makedonyalı üç bisikletçi, 15 Temmuz...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

detay görüntüler

Gostivarlı 13 yaşındaki Daim Muharem açıklaması

Makedonya şampiyonluğu bulunan Ohrili Levent Rıfat açıklaması

Daim'in babası Zekeriya Muharem açıklaması

15 Temmuz şehitleri için Üsküp'ten İstanbul'a pedal çevirecekler

Makedonyalı üç bisikletçi, 15 Temmuz şehitleri ve Abdullah Tayyip Olçok anısına başkent Üsküp'ten İstanbul'a pedal çevirecek

ÜSKÜP (AA) – Makedonyalı üç bisikletçi, 15 Temmuz şehitleri ve şehit Abdullah Tayyip Olçok anısına başkent Üsküp'ten İstanbul'a pedal çevirecek.

Olçok ailesinin Üsküp'teki evinin önünden yola çıkan profesyonel bisikletçiler Daim Muharem, Levent Rıfat ve Bekim Kalisi, Yunanistan üzerinden bisikletleri ile İstanbul'a ulaşmayı hedefliyor.

İki yıldır bisiklet kullanan, Makedonya U-15 Bireysel Zamana Karşı birinciliği bulunan Gostivarlı 13 yaşındaki Daim Muharem, yolculuk öncesi yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da sabaha kadar uyumadıklarını, babasının o gece İstanbul'da bulunduğunu anlattı.

15 Temmuz şehitlerine ve şehit Abdullah Tayyip Olçok'a vefa borcu olarak aklına böyle bir fikir geldiğini vurgulayan Muharem, "Bir akşam babamla muhabbet ediyorduk, aklıma 15 Temmuz şehitleri geldi, onların adına pedal çevirmek istediğimi söyledim, babam da destek verdi." dedi.

Birkaç kez Makedonya şampiyonluğu bulunan Ohrili Levent Rıfat da fikrin kardeşi gibi sevdiği Daim'den geldiğini aktararak, "Böyle bir şey yapabilir miyiz diye sordu. Ben de katılmak istediğimi söyledim, böyle bir karar aldık. Bugün de Üsküp'ten İstanbul'a pedal çevireceğiz." diye konuştu.

İlk konaklamayı ülkenin güneydoğusundaki Doyran'da yapacaklarını söyleyen Rıfat, Yunanistan'da iki gün kalacaklarını, ardından Türkiye'de iki gün pedal çevirerek İstanbul'a ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Daim'in babası Zekeriya Muharem ise oğlunun bu eylemine destek vermek üzere onları yol boyunca takip edeceğini aktardı.

Oğlunun bir akşam evde otururken neler yapabileceği konusunda kendisine danıştığını anlatan Zekeriya Muharem, "Ben şehitler için pedal çevirmeye hazırım. Bilhassa Abdullah Tayyip Olçok için buradayım' dedi. O günleri biz unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya 15 Temmuz İstanbul Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
title