Haberler

15 Temmuz Şehitleri İçin Koştular

AYDIN'da 15 Temmuz Şehitleri anısına atletizm yarışı düzenlendi.

AYDIN'da 15 Temmuz Şehitleri anısına atletizm yarışı düzenlendi. 80 kişinin katıldığı 2 kilometrelik yarışta dereceye girenlere madalyalarını Vali Yavuz Selim Köşger verdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından, geçen yıl 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar anısına 81 ilde düzenlenen atletizm yarışlarının Aydın etabı 2 kilometrelik yarışla tamamlandı. Yarış kadınlar ve erkekler olmak üzere iki ayrı kategoride toplam 80 kişinin katılımıyla yapıldı. Her yaş grubundan kişinin katıldığı yarış, Vali Konağı önünden başladı. Aydın- İzmir Karayolu güzergahının takip edildiği yarış, Atatürk Kent Meydanı'nda sona erdi. Havanın sıcak olması nedeniyle yarışa katılanlan zor anlar yaşadı. Yarışı tamamlayanlara serinlemeleri için su ikram edildi. Kıyasıya mücadelinin olduğu yarışta, erkeklerde Mahmut Çiftçi birinci, Nasır Gökçeler ikinci, Seyfettin Eyüpcan Kızılırmak üçüncü oldu. Kadınlarda ise Zekiye Çevik ipi ilk görüşleyen isim oldu. Çevik'i ikinci olan Hatice İnger ve üçüncü olan Esra Emre takip etti. Yarışta dereceye girenlere madalyalarını Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger verdi.

"EN HAİN SALDIRI"

Madalyaların dağıtılmasının ardından konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, 15 Temmuz'un dünya tarihinin en hain kalkışmalardan biri olduğunu belirtip, "Bir ülkenin kendi yetiştirdiği evlatlarının o ülkenin ödediği vergilerle alınmış silahları yine o ülkenin vatandaşlarına çevirdiği ve 249 insanımızın şehit, 2 bin 500 insanımızı da yaralayıp gazi ettiği böylesi darbe girişimi dünyada görülmemiş bir şey. Bu darbe gene dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde başka hiçbir milletin cesaret edemeyeceği bir şekilde püskürtülmüştür. Tarihimizde bunun çeşitli destansı örnekleri var. O örneklere benzer bir şekilde püskürtülmüştür. Bu milletin evlatlarının çıplak bedenleriyle, tankın, topun, helikopterin önüne geçerek savuşturduğu bir darbedir bu. Bu destansı bir mücadeledir" dedi.

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title