Haberler

15 Temmuz şehitleri Danimarka'da anıldı

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma etkinliği düzenlendi.

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma etkinliği düzenlendi.

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Uğur Kenan İpek'in ev sahipliğinde yapılan programa Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Hande Sarı Asp, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Danimarka Başkanı Fatih Alev, Danimarka İslam Toplumu yöneticileri, Danimarka Türk Diyanet Vakfı yöneticileri, Türk Hava Yolları (THY) Kopenhag Müdürü Serkan Binyar ile Danimarka'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan programda, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi, Anadolu Ajansı (AA) tarafından 15 Temmuz gecesine ilişkin hazırlanan video gösterildi.

Video gösteriminin ardından anma törenine katılan vatandaşlara hitap eden Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Uğur Kenan İpek, "Bundan 3 yıl önce hain Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, ülkemizin, tarihimizin ve demokrasimizin yaşadığı en acımasız olaylardan biridir." dedi.

AA tarafından 15 Temmuz gecesine ilişkin hazırlanan videoya atıfta bulunan İpek, "Bu acı görüntülerden sonra söylenecek çok fazla şey yok ama her zaman hatırlanacak, hafızalarımızda, kalplerimizde canlılığını muhafaza edecek, bu elem dolu gecenin, şehitlerin aziz hatıraları var." ifadesini kullandı.

Danimarka'daki mercilere FETÖ'nün eli kanlı bir terör örgütü olduğunu her ortamda aktardıklarını kaydeden İpek'in konuşmasının ardından vatandaşların 15 Temmuz'a ilişkin anılarını paylaştığı programda duygu dolu anlar yaşandı.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Danimarka Kopenhag Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title